'Een bedrijfscultuur kun je niet van bovenaf bepalen'

tonys-chocolonely-kantoor

Tony’s Chocolonely heeft dit jaar een tweede plaats veroverd in de strijd om de titel ‘beste werkplek van Nederland’. Wat heb je nodig om zo’n werkplek te worden? ‘Alle medewerkers leven de kernwaarden van Tony’s.’ Kernwaarden van Tony’s Chocolonely zijn ondernemend, kritisch, eigenzinnig en om blij ...
Lees ook
Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Verzet werknemers Frisia Food tegen hoge werkdruk

Werknemers van pluimveeslachterij Frisia Food klagen over een te hoge werkdruk. In een petitie eisen ze maatregelen van de directie van het Friese bedrijf, zo meldt vakbond FNV. Volgens de vakbond krijgen medewerkers niet genoeg pauze omdat zij verplichte hygiënische handelingen moeten verrichten die niet onder werktijd zouden mogen vallen. Die...

Uitkomsten Nationale Werkdruk & Zacht Werken monitor 2019

Uitkomsten Nationale Werkdruk & Zacht Werken monitor 2019

Werk is belangrijk voor Nederlanders. 88 procent van de werkende beroepsbevolking geeft aan dat hun werk belangrijk voor hen is en 90 procent denkt dat het belangrijk is voor andere mensen. Tegelijkertijd heeft bijna de helft van de Nederlanders, 45 procent, te kampen gehad met een burn out of worstelt daar nu mee.

Tony’s Chocolonely dit jaar zwaar verliesgevend

Tony’s Chocolonely dit jaar zwaar verliesgevend

Tony’s Chocolonely is dit jaar fors in de rode cijfers gezakt. Dat heeft topman Henk Jan Beltman tegen RTL Z gezegd. Officiële cijfers zijn er nog niet; de jaarcijfers worden in november verwacht. Tony’s Chocolonely is inmiddels het grootste chocolademerk van Nederland. Vorig jaar had de populaire chocolademaker een omzet van €55...