Een kijkje in de fermentatiekeuken van WUR

jeroen-wur-naomi-heidinga

In de voedselindustrie groeit de aandacht voor fermentatie sterk, mede door de clean label-trend. Dankzij fermentatietechnieken kun je uit de voeten met natuurlijke toevoegingen. De Biobased Products Innovation Plant in Wageningen helpt producenten met vragen rond voedselontwikkeling, onder meer over fermentatie. De consument kijkt steeds kritisch...
Lees ook
WUR ontwikkelt openbaar detectiesysteem voor ontbossing

WUR ontwikkelt openbaar detectiesysteem voor ontbossing

Multinationals zijn de slag tegen ontbossing aan het verliezen. Nog steeds worden enorme stukken oerwoud in Zuidoost-Azië vernietigd, met palmolieproductie als voornaamste doel. Nieuwe tools zijn nodig om de grip op de palmolieketen te verstevigen. Een van die tools wordt ontwikkeld in Nederland. Foto: Ontbossing in Maleisië, NASA Eigenlijk...

Nadruk op dierenwelzijn is geen effectieve marketing

Nadruk op dierenwelzijn is geen effectieve marketing

Marketingstrategieën die de nadruk leggen op dierenwelzijn, zijn bij grote groepen consumenten niet effectief. Dat concludeert onderzoeker Lenka van Riemsdijk in haar promotieonderzoek bij Wageningen University & Research. Er zou meer voordeel te behalen bij een boodschap waarbij dierenwelzijn en het eigenbelang van de consument niet tegenover...

Voorbij plantaardig: gist vervangt de koe als eiwitbron

Voorbij plantaardig: gist vervangt de koe als eiwitbron

Vee fokken is slecht voor het milieu, dus alternatieven voor vlees vliegen tegenwoordig uit de schappen. Maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, levert ook geen klimaatwalhalla op. Biotechnologen zijn inmiddels een paar stappen verder, met hulp van micro-organismen. Als het aan Amerikaanse Perfect Day ligt, dan komen...