Eerste Nederlandse kalfsvlees onderweg naar China

csm_Slachterij_T_Boer_VanDrie_Group__c__Annemarie_Dekker_a_01_a1f8504351

Na ruim 17 jaar onderhandelen is de Chinese markt eindelijk geopend voor Nederlands kalfsvlees. De dochterorganisatie van de VanDrie Group, Ekro, heeft als eerste Europese kalverslachterij goedkeuring gekregen om kalfsvleesproducten naar China te mogen exporteren. Deze week wordt de eerste bestelling naar China verscheept, aldus VanDrie Group.

Lange onderhandelingen

Aan het pakket kalfsvlees ging een 17-jarig onderhandelingstraject vooraf. Met het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang en minister van Commercie Zhong Shan aan Nederland van deze week is deze handelsdeal nogmaals bevestigd. De Chinese overheid had de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gemachtigd om bij één kalfsvlees producerend bedrijf de laatste benodigde inspectie uit te voeren. In eerste instantie mag alleen kalfsvlees zonder been de grens over.

Bron: VanDrie Group

Lees ook
Nooit meer Chinese namaak-jenever, wodka of wijn

Nooit meer Chinese namaak-jenever, wodka of wijn

Per 1 januari 2021 zijn 100 Europese producten met een beschermde geografische aanduiding (BGA) ook in China wettelijk beschermd tegen misbruik en namaak. Dat is het resultaat van de "eerste economische en commerciële deal ooit gesloten" tussen de EU en China, aldus EU-rapporteur Iuliu Winkler.

China staat weer export varkensvlees toe

China staat weer export varkensvlees toe

Slachterij Westfort mag weer varkensvlees exporteren naar China, meldt Pigbusiness. De schorsingen van Nederlandse slachterijen staan op de agenda van een Chinese delegatie aan Nederland later dit jaar.

Persluchtperikelen bij Ekro - Hoe onderhoud en standaardisering voor ­energiebesparing zorgt

Persluchtperikelen bij Ekro - Hoe onderhoud en standaardisering voor ­energiebesparing zorgt

Kalfvleesverwerker Ekro slacht jaarlijks zo’n 450.000 kalveren, waarbij het bedrijf een grote hoeveelheid perslucht gebruikt. Ekro heeft de hulp van persluchtspecialist Airsave ingeroepen voor het verbeteren en onderhouden van de pneumatische installaties. “Dankzij Airsave is de continuïteit van de verschillende lijnen in de productie fors verbeterd.”