Farm Fresh en Prime Meat fuseren

Vleesproducenten Farm Fresh uit Born en Prime Meat uit Beverwijk bundelen de krachten. Het fusiebedrijf gaat verder onder de overkoepelende naam Farm Fresh.

Farm Fresh voerde al de merken Lebouille en Van Brussel. Hier wordt nu merknaam Prime Meat aan toegevoegd, stelt het persbericht.

Lebouille is het merk voor de horecamarkt in Zuidwest- en Noordoost-Nederland. Van Brussel is voor instellingen en grootkeukens in de Benelux en Duitsland en Prime Meat voor de horecamarkt in de regio West- en midden-Nederland.

Volgende stap

De twee bedrijven hadden al een aantal jaren nauw samengewerkt. De tijd was nu rijp voor een volgende stap en verdergaande samenwerking, melden ze.

Het fusiebedrijf verwacht voordelen te halen op het gebied van inkoop. logistiek, kwaliteitszorg, kennis en innovatie.

Behalve het rechtstreeks leveren aan klanten, wil het fusiebedrijf ook - samen met groothandel Deli XL - de commerciële slagkracht in de horeca vergroten.

Deli XL werkt al nauw samen met Farm Fresh en heeft ook een belang in het bedrijf.

Lees ook:

Lunenberg en Egbert Kruiswijk fuseren (16 april 2013)

Meer over
Lees ook
Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.