Ferrero en Unilever werken samen aan het Kinder-ijsje

Kindersurprise

Het Italiaanse Ferrero en Unilever gaan samenwerken om het Kinder-ijsje te creëren. Ferrero verleent daarvoor een licentie aan Unilever die het ijsje gaat produceren en distribueren. Het Kinder-ijsje moet in 2018 op de markt verschijnen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

"Dit is een belangrijke stap voorwaarts om onze concurrentiepositie op de markt van chocolade en snoep te consolideren," zegt Ferrero op RetailDetail. “Om optimaal van deze nieuwe stap te profiteren hebben wij de steun en expertise van Unilever gezocht.”

Unilever is al langere tijd speler op de ijsmarkt met merken als Magnum en Ben & Jerry's. Ferrero is bekend van merken als Nutella, Tic Tac en Kinder. Het bedrijf is al langere tijd bezig om de markt voor hun producten te verbreden. Zo opende eind mei in Chicago het eerste Nutella-café.

Lees ook:

  • Ferrero neemt Delacre over (1 november 2016)
  •      

    Altijd op de hoogte blijven? 

    Neem een abonnement
      
    Lees ook
    Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

    Ferrero-fabriek Aarlen weer opgestart onder voorwaarden

    De Ferrero-fabriek in Aarlen heeft van het Belgische voedselagentschap FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om opnieuw op te starten. Ferrero sloot begin april de deuren van de locatie in Aarlen na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt waren aan de fabriek. Sinds vrijdag 17 juni mag de fabriek worden heropgestart.

    Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

    Heropstart Ferrero-fabriek in Aarlen uitgesteld

    De heropstart van Ferrero-fabriek in Aarlen, die op 8 april werd stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten, is uitgesteld. Ferrero hoopte de fabriek 13 juni te heropenen, maar de directie maakte vrijdag bekend extra tijd nodig te hebben.

    Ferrero wil fabriek in Aarlen 13 juni heropenen

    Ferrero wil fabriek in Aarlen 13 juni heropenen

    Chocoladefabrikant Ferrero hoopt de fabriek in Aarlen, waar chocolade besmet raakte met salmonella, op 13 juni te heropenen. Het bedrijf wacht op toelating van het Belgische voedselagentschap FAVV.