FiliGrade wint Gouden Noot 2020

gouden noot

Op 8 oktober maakte het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) de winnaar van de dertigste Gouden Noot bekend. Deze tweejaarlijkse wedstrijd beloont de meest innovatieve verpakkingen. De winnaar van dit jaar was FiliGrade. FiliGrade ontwikkelde een digitale codering voor verpakkingen. De jury stelt: “Deze innovatie betekent een doorbraak bij he...
Lees ook

Jaap Korteweg Emerging Entrepreneur of the Year

Jaap Korteweg van de Vegetarische Slager (rechts) is gekozen tot EY Emerging Entrepreneur of the Year. Hij kreeg deze prijs mede vanwege de innovaties van het bedrijf en de snelle en internationale groei. Dat maakte de organisatie van EY Entrepreneur Of The Year 2016 bekend. Korteweg onderscheidt zich volgens de jury met zijn product en zijn ambitie om de grootste vegetarische slager ter wereld worden. Aversie “Die ambitie wordt niet gedreven door een aversie tegen vlees op zich, maar door een onderbouwde aversie tegen de reguliere vleesindustrie. En die leidt tot een prachtig voorbeeld van innovatieve...

Food to Fit Award voor Fruitfunk

Fruitfunk heeft de BOV-Food to Fit Award 2015 gewonnen. Het assortiment producten, gemaakt van 100 procent fruit, heeft de uitstraling van snoep en is bedoeld om kinderen gezonder te laten snacken. Carezzo Nutrition en Coppens Diervoeding kregen een eervolle vermelding. De Food to Fit Award wordt uitgereikt aan de beste innovatie in voeding en gezondheid. BOV staat voor de ondernemer met de Beste Ondernemers Visie. Aardbeien In de categorie BOV MKB & Startups won de Vennenhof, een primair productiebedrijf in vooral aardbeien. Daavision (veevoederadditieven) nam de BOV Trofee in de categorie...

Seamore meest innovatieve food start-up van 2015

Seamore is tijdens de finale van de Ketchum Food Lab competitie uitgeroepen tot 'meest innovatieve food start-up 2015'. Seamore heeft recent ‘I sea pasta’ gelanceerd, pasta gemaakt van zeewier. het product komt in de schappen van Albert Heijn. Het idee voor het product kwam van oprichter Willem Sodderland. Hij proefde groene tagliatelle en kwam er achter dat het eigenlijk zeewier was. Het idee voor zijn startup was geboren. De van zeewier gemaakte pasta is volgens de jury smaakvol, duurzaam en koolhydraatarm, en draagt bij aan de groente-inname. Inspiratie Jurylid Tim de Boer, directeur van communicatiebureau...