Gezonde ijsjes van Koupe beste food startup

Koupe Proteïne-ijs

Tijdens F&A Next vielen de gezonde ijsjes van Koupe in de smaak. Prins Constantijn riep het bedrijf van ijsmaker Jaco Pieper uit tot beste food & agri startup.

Koupe proteïne-ijs

Pieper ontwikkelde een gezonder alternatief voor normaal ijs. Koupe proteïne-ijs is gebaseerd op wei-eiwitten en vezels. Het ijs bevat 70 procent minder suiker en 40 procent minder calorieën dan 'normaal' ijs. Eerder won het ijs de 'Best Ice Cream'-prijs tijdens de 'World Diary Innovations Awards 2016'. Koupe is verkrijgbaar in supermarkten in Nederland, Denemarken en binnenkort in het Verenigd Koninkrijk.

F&A Next

F&A Next is een internationale conferentie over voeding en landbouw in Wageningen. Twintig food & agri startups mochten daar hun product pitchen. De producten van de startups varieerden van een nieuwe frisdrank tot een aspergesteekrobot.

Lees ook
Conclusies onderzoek naar gezondheid biologische kippen onder druk aangepast

Conclusies onderzoek naar gezondheid biologische kippen onder druk aangepast

In 2005-2007 liep in Nederland een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van biologische kippen. In televisieprogramma Zembla vertelde de toenmalig onderzoeksleider dat ze onder druk de resultaten aanpaste. Uit het onderzoek zouden aanwijzingen blijken dat biologisch voedsel gezonder is, maar de officiële conclusie was dat er geen conclusie mogelijk...

IJsbereiders maken suikervervanger

IJsbereiders maken suikervervanger

Suikervervangers in schepijs waren nooit succesvol. Bakkerij- en ijsgrondstoffengroothandel Hefe van Haag wil daar met EQu verandering inbrengen. Het bedrijf presenteerde deze nieuwe suikervervanger afgelopen februari, tijdens hun ‘Gelato Days’. “We hebben eindelijk een product in handen dat vergelijkbaar is met suiker.” Schepijs...

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Hoe maken we voedsel nog duurzamer en gezonder?

Ons voedsel zit steeds slimmer in elkaar. Dierlijke eiwitten worden vervangen door plantaardige, suikers door laagcalorische zoetstoffen en kunstmatige smaakstoffen door natuurlijke alternatieven. Welke innovatieve, functionele ingrediënten maken on voedsel in de toekomst nog lekkerder en gezonder? En welke andere innovaties kunnen ons voedsel transformeren...