Goedegebuur weegt met Espera

Goedegebuur - ES7011

Goedegebuur Vlees B.V. te Rotterdam verwerkt uitsluitend rundvlees van de beste melkveerassen. Wekelijks verwerkt het bedrijf zo’n 750 ton rundvlees. Goedegebuur is gespecialiseerd in het uitbenen, uitsnijden en consistent categoriseren van rundvlees. Goedegebuur beschikt over een van de grootste uitsnijderijen in Europa en heeft hierin een breed assortiment verdeeld over drie segmenten: rundvlees, biologisch rundvlees en kalfsvlees.

Goedegebuur kiest voor Espera om de hoogwaardige vleesproducten in dieptrekverpakking volautomatisch te wegen- en uit te prijzen met  Espera weeg-/ uitprijsapparatuur.  Aanvullend is er een nieuwe verpakkingslijn geplaatst om eveneens skin-verpakkingen te produceren. Deze skinverpakkingen worden met dezelfde Espera machine eveneens gewogen en voorzien van een actueel geprint etiket. Met deze oplossing gaat Goedegebuur flinke stappen maken binnen de Europese retailmarkt.

Na een brede oriëntatie is gekozen voor een oplossing met een volautomatische Espera ES 7011 weeg/uitprijsmachine voorzien van boven en onderprinter. Aanvullend zijn er ter controle barcodescanners geplaatst aan de boven- en onderzijde. De gehele configuratie wordt aangestuurd middels de Espera EST-driver naar het ERP-pakket van Magic. Een uitsorteersysteem achter de lijn zorgt ervoor dat de juiste verpakkingen bij de juiste klant komen. Hierdoor kan Goedegebuur snel, kwalitatief en efficiënt inspelen op de Europese retailmarkt met de huidige eisen die daaraan gesteld worden.

Lees ook
Celstraffen en geldboetes voor paardenvlees-fraudeurs

Celstraffen en geldboetes voor paardenvlees-fraudeurs

Afgelopen vrijdag werd de directeur van slachthuis Van Hattem uit Dodewaard veroordeeld voor 324 dagen celstraf, waarvan 180 voorwaardelijk. De rechter beoordeelde hem als schuldig van valsheid in geschrifte. In zijn slachthuis werden in 2012 en 2013 honderden pony’s geslacht en verwerkt tot ‘rundvleesproducten’. De rechtbank Oost-Brabant...

Vegetarische Slager wint €250.000 in New Food Challenge

Vegetarische Slager wint €250.000 in New Food Challenge

De Vegetarische Slager is een van de winnaars van de New Food Challenge. Het bedrijf ontving de prijs voor het project om 100% plantaardig draadjesvleesch te creëren op basis van peulvruchten. De Nederlandse overheid schreef de New Food Challenge uit om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader...

STEC-bacterie in rundvlees

STEC-bacterie in rundvlees

De afgelopen week haalden verschillende supermarkten rundvleesproducten uit de schappen vanwege een mogelijke besmetting met de STEC-bacterie. In de meeste gevallen gaat het om rundergehakt. De NVWA geeft in een reactie aan dat het nog niet duidelijk is of al het besmette vlees uit de supermarkt is. Mogelijk volgen er nog meer terugroepacties. Wat is...