HAK over duurzaamheid

Interview Timo Hoogeboom

Onlangs publiceerde groenteproducent HAK een Maatschappelijk Impact Rapport met behaalde resultaten en nieuwe duurzaamheidsdoelen. Daarmee wil het bedrijf zich profileren als groene onderneming en een maatschappelijk debat aanzwengelen. We spreken directeur Timo Hoogeboom over de ambities van HAK. HAK is misschien een van de weinige voed...
Meer over
Lees ook
Onderzoekers bezorgd over onkruid in Deense restaurants

Onderzoekers bezorgd over onkruid in Deense restaurants

Het is een onmiskenbare trend: steeds meer mensen willen lokaal voedsel met natuurlijke ingrediënten. Scandinavië was er misschien wel als eerste bij; Deense chefs gebruiken al sinds de eeuwwisseling graag wilde bloemen en planten in hun gerechten. Deense onderzoekers waarschuwen nu dat dit misschien niet zo’n gezond idee is. De zogenaamde...

De Nederlandse kidneybonen van HAK

De Nederlandse kidneybonen van HAK

Groente- en peulvruchtenfabrikant HAK begint in de eerste week van september met de oogst van kidneybonen in Zeeuws-Vlaanderen. HAK begon drie jaar geleden in samenwerking met teler De Koeijer uit Aardenburg met het verbouwen van kidneybonen in Nederland als test. Met deze derde oogst wordt de test afgerond. HAK Kidneybonen Door het warme weer kan deze...

Zeeuws-Vlaamse soja en kidney bonen volgen de bruine boon op

Zeeuws-Vlaamse soja en kidney bonen volgen de bruine boon op

Zeeland, met name Zeeuws-Vlaanderen, is van oudsher de regio van de peulvruchtenteelt. Maar het bonenareaal loopt al jaren terug omdat de arbeidsintensieve bruine boon te weinig oplevert. Soja en de buitenlandse kidney boon bieden perspectief. De eerste hectares zijn dit jaar geoogst, maar nog niet in de handel. Door Cécile Janssen - Foodlog Van oudsher...