HSF Logistics fuseert met N&K Spedition

hsf-n-en-k

HSF Logistics is gefuseerd met de Deense branchegenoot N&K Spedition. De transporteurs van geconditioneerde voedingsmiddelen kunnen zo nog beter inspelen op de trend dat Europese foodproducenten een toenemende internationale afzet hebben.

Beide bedrijven werkten al sinds 2007 intensief samen. Nu zijn ze op 1 januari samengegaan. Door de fusie ontstaat een Europese logistiek dienstverlener op het gebied van koel- en vriestransporten, emballage-oplossingen, warehousing, value added logistics, intermodaal vervoer en luchtvracht.

Europees netwerk

Het aanbieden van een Europees netwerk met verschillende vervoersmodaliteiten is een verdere stap om steeds beter in te spelen op de wensen van de klanten. Door de complementerende netwerken van HSF en N&K, kunnen beide bedrijven hun afnemers, de levensmiddelenbedrijven, nu bedienen voor alle EU-landen, van Noord  naar Zuid en van Oost naar West.

Verdere groei

Met deze fusie wordt een stevig fundament gelegd voor verdere groei en continuïteit van de huidige positie van beide bedrijven in de internationale logistieke foodsector, stellen HSF en N&K in een verklaring. Ook kan de klanten een nog breder gamma aan diensten aangeboden worden.

De nieuwe logistiek dienstverlener heeft vestigingen in Nederland (Nijmegen, Winterswijk), Denemarken (Esbjerg), Engeland, Duitsland, Polen, Noorwegen, Zweden, Litouwen, Spanje en Marokko, telt zo’n 1500 medewerkers, 1000 vrachtauto’s en 1500 trailers.

Lees ook:

Lees ook
Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg en Struik gaan fuseren

Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe gaan fuseren en vormen één breed voedingsmiddelenconcern. Dat besloten de aandeelhouders van beide organisaties op 16 maart. De vakbonden zijn geïnformeerd en beide Ondernemingsraden hebben positief geadviseerd. Ook heeft de Autoriteit Consument en Markt ingestemd met de voorgenomen transactie.