Insectenburger in Belgische super

Het Belgische Damhert Nutrition brengt vanaf begin volgende maand een lijn groenteburgers, nuggets en schnitzels op de Belgische markt op basis van larven van de buffalokever.

Het bedrijf van onderneemster/politica Grete Remen verkoopt het assortiment in vrijwel alle grote Belgische supermarkten. Zo komen in de schappen bij de vleesvervangers te liggen, onder merknaam ‘Insecta’. Dat bericht De Standaard.

Ook in Nederland?

De buffaloworm is een van de tien insecten die door het Belgische Federaal Voedselagentschap is goedgekeurd voor menselijke consumptie. Als de Nederlandse autoriteiten toestemming verlenen, komen ze ook in Nederland op de markt, meldt de producent.

De wormen worden eerst gevriesdroogd en daarna vermalen. De rest van het productieproces is gelijk aan dat van andere vleesvervangers. Er is aan het eindproduct dan ook niet te zien dat er insecten in zitten.

De eco-producten smaken ‘een beetje nootachtig, met een toets van spek’.

Lees ook:

Rentokil opent pop-up insectenrestaurant (22 mei 2014)

Insectenambassadeur Dicke krijgt Eurekaprijs (3 oktober 2013)

Noord-Brabant wordt centrum eetbare insecten (30 augustus 2013)

Meer over
Lees ook
Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

Helft van de Nederlanders bereid voedingsmiddelen te eten op basis van insecten

Bijna de helft van de Nederlanders staat ervoor open om insecten op te nemen in hun voedingspatroon wanneer de voordelen op het vlak van milieu en gezondheid worden uitgelegd. Dat blijkt uit een peiling van Ÿnsect, producent van ingrediënten op basis van insecten.

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

Insecteneiwit zoekt beste toepassing

2021 was een goed jaar voor het consumptie-insect (al denkt het beestje daar zelf mogelijk anders over). Na de meelworm en de sprinkhaan kreeg ook de krekel goedkeuring van de Europese commissie om als ’novel food’ voor menselijke consumptie te worden toegelaten.

Voedseltrends op Anuga

Voedseltrends op Anuga

De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren