Insectenburger in Belgische super

Het Belgische Damhert Nutrition brengt vanaf begin volgende maand een lijn groenteburgers, nuggets en schnitzels op de Belgische markt op basis van larven van de buffalokever.

Het bedrijf van onderneemster/politica Grete Remen verkoopt het assortiment in vrijwel alle grote Belgische supermarkten. Zo komen in de schappen bij de vleesvervangers te liggen, onder merknaam ‘Insecta’. Dat bericht De Standaard.

Ook in Nederland?

De buffaloworm is een van de tien insecten die door het Belgische Federaal Voedselagentschap is goedgekeurd voor menselijke consumptie. Als de Nederlandse autoriteiten toestemming verlenen, komen ze ook in Nederland op de markt, meldt de producent.

De wormen worden eerst gevriesdroogd en daarna vermalen. De rest van het productieproces is gelijk aan dat van andere vleesvervangers. Er is aan het eindproduct dan ook niet te zien dat er insecten in zitten.

De eco-producten smaken ‘een beetje nootachtig, met een toets van spek’.

Lees ook:

Rentokil opent pop-up insectenrestaurant (22 mei 2014)

Insectenambassadeur Dicke krijgt Eurekaprijs (3 oktober 2013)

Noord-Brabant wordt centrum eetbare insecten (30 augustus 2013)

Meer over
Lees ook
Voedseltrends op Anuga

Voedseltrends op Anuga

De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.

Gids etiketteren ligt klaar voor insectenproducten

Gids etiketteren ligt klaar voor insectenproducten

Het International Platform of Insects for Food and Feed (IPIFF) heeft een advies gepubliceerd voor het etiketteren van voeding op basis van insecten. De gids geeft aanbevelingen op het gebied van wettelijke eisen waaraan etiketten moeten voldoen, gezondheidsclaims, het aangeven van allergenen, de oorsprong en de verantwoordelijkheden van operators in...

Olga Haenen nieuwe lector INVIS Has Hogeschool

Olga Haenen nieuwe lector INVIS Has Hogeschool

Olga Haenen is sinds 1 januari 2018 de lector van het nieuwe lectoraat Nieuwe eiwitten, insecten en vis, gezond, duurzaam en veilig (INVIS). Het lectoraat richt zich op een veterinair gezonde, duurzame en (voedsel)veilige kweeksectoren van insecten en vis. Het lectoraat is een nauwe samenwerking tussen HAS en Wageningen Bioveterinary Research. Haenen...