Interview: nieuwe markten voor melkzuur

ruud-peerbooms-fotoheidinga

Als Senior Vice President Food bij Corbion is Ruud Peerbooms regelmatig in het buitenland – met name in de VS. Dat is te merken aan zijn taalgebruik: bijna elke zin bevat één of meer Engelse woorden. Het is living in the fast lane – zo lijkt het als je hem door de gang ziet lopen. Maar dat valt wel mee, verzekert hij. Cor...
Lees ook
Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann van FrieslandCampina: ‘Leiding geven, daar ben ik ingerold’

Kathy Fortmann leidt FrieslandCampina Ingredients, een van de vier business groups van de zuivelcoöperatie. De Amerikaanse speelde een grote rol bij de recente herstructurering van de ingrediëntentak. Ze vertelt over de reorganisatie, de toekomst voor de ingrediëntentak en haar liefde voor fietsen. Fortmann woont al een aantal jaar in...

Corbion stapt Braziliaanse bakkerijsector in met overname

Corbion stapt Braziliaanse bakkerijsector in met overname

Ingrediëntenconcern Corbion neemt het Braziliaanse Granotec do Brazil over, met het oog op verdere groei van voedingsingrediënten in Latijns-Amerika. Granotec do Brazil is een vooraanstaande leverancier in Brazilië en levert functionele mixen voor de bakkerijsector. Corbion betaalt voor de overname $45 miljoen. Corbion zegt met de acquisitie...