Interview: nieuwe markten voor melkzuur

ruud-peerbooms-fotoheidinga

Als Senior Vice President Food bij Corbion is Ruud Peerbooms regelmatig in het buitenland – met name in de VS. Dat is te merken aan zijn taalgebruik: bijna elke zin bevat één of meer Engelse woorden. Het is living in the fast lane – zo lijkt het als je hem door de gang ziet lopen. Maar dat valt wel mee, verzekert hij. Cor...
Lees ook
Schuttelaar & Partners en EVMI op zoek naar data

Schuttelaar & Partners en EVMI op zoek naar data

Milieuorganisaties, burgers en overheden: Iedereen lijkt te gruwen van plastic verpakkingen. En zeker van het afval dat dat met zich meebrengt. Waarom blijft het gebruik van plastic dan toch groeien, evenals de afvalberg die dat met zich meebrengt?  Auteur: Erik Kruisselbrink Foto’s: De Brabandere, Colruyt, Erik Kruisselbrink, Pack4food Genoeg...

‘Dierenwelzijn en voedselveIligheid hebben topprioriteit’

‘Dierenwelzijn en voedselveIligheid hebben topprioriteit’

Foto’s: Jos Goebbels en Pixabay Door corona werd 2020 een bijzonder jaar voor de vleessector. De export naar China stond enige tijd op een laag pitje en de vraag naar kalfsvlees daalde sterk. Op de werkvloer kregen werknemers te maken met een coronaprotocol. Wat brengt het komende jaar? Jos Goebbels blikt vooruit in zijn laatste jaar als...

Is het E-nummer wel toereikend?

Is het E-nummer wel toereikend?

De eerste E-nummers dateren uit de jaren ’60, maar kregen pas in de jaren ’80 bekendheid met de verplichting om ze op etiketten te vermelden zodat consumenten goed geïnformeerd zijn over wat er aan voeding is toegevoegd.