Interview: nieuwe markten voor melkzuur

ruud-peerbooms-fotoheidinga

Als Senior Vice President Food bij Corbion is Ruud Peerbooms regelmatig in het buitenland – met name in de VS. Dat is te merken aan zijn taalgebruik: bijna elke zin bevat één of meer Engelse woorden. Het is living in the fast lane – zo lijkt het als je hem door de gang ziet lopen. Maar dat valt wel mee, verzekert hij. Cor...
Lees ook
Corbion verwerft microalgenspecialist TerraVia

Corbion verwerft microalgenspecialist TerraVia

Corbion heeft de acquisitie van bijna alle activa van TerraVia Holdings ('TerraVia') afgerond. Hierdoor maakt TerraVia nu deel uit van Corbion. De activiteiten van TerraVi concentreren zich op innovatieve voedings- en speciaal-ingrediënten op basis van microalgen. Corbion heeft ongeveer $20 miljoen dollar betaald voor TerraVia. Het bedrijf verwacht...

Patent Corbion op azijnpoeder

Patent Corbion op azijnpoeder

Corbion heeft een Europees patent verkregen voor azijnpoeder, dat een conserverende werking heeft in vlees, dranken en andere voedingsmiddelen. De gepatenteerde technologie betreft de samenstelling en het productieproces van azijnpoeder evenals het gebruik als conserveermiddel in onder andere vlees. Corbion heeft het product ontwikkeld om in te spelen...

Corbion benoemt Marcel Wubbolts tot CTO

Corbion benoemt Marcel Wubbolts tot CTO

Corbion heeft Marcel Wubbolts met ingang van 1 november 2016 benoemd tot Chief Technology Officer (CTO). Hij is nu nog werkzaam als CTO bij DSM. Als Chief Technology Officer is hij verantwoordelijk voor de wereldwijde R&D-organisatie van Corbion. Wubbolts gaat ook deel uitmaken van de Executive Committee van Corbion. De vorige CTO van Corbion, Sven...