Intrafood:18 is een vakbeurs voor de voedingsindustrie

EVMI_Intrafood:18

Intrafood:18 is een vakbeurs over grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar vindt deze beurs plaats op 5 en 6 september in Kortrijk Expo in België.

Leveranciers uit de voedingsindustrie

Sinds 2007 komen op Intrafood leveranciers uit de branche samen. Op de beurs komen allerlei aspecten van de voedingsindustrie aan bod: van grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten tot aanverwante diensten zoals know-how, technologie, loonwerk, laboratoria, consulting en onderzoekscentra.

Op de beurs staan meer dan 100 leveranciers. Deze exposanten tonen hun nieuwe en bestaande producten in de stands en vertellen bezoekers over creatieve en innovatieve oplossingen voor de samenstelling van hun producten. Er staan verschillende Nederlandse leveranciers, zoals Euroma, Verstegen en Koopmans Ingredients, op de beurs.

Programma

Naast de stands heeft de beurs ook een uitgebreid seminarprogramma. Dit programma is samengesteld door prof. dr. ir. Koen Dewettinck van de Universiteit Gent en de stuurgroep van Intrafood:18 samengesteld. Het thema is “De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?”.

Dewettinck: "We staan op een keerpunt, althans zo lijkt het. De perceptie weet je wel… Het klinkt als een boutade maar velen zijn er rotsvast van overtuigd: de consument weet wat hij wil en hij wil het nu! Alleen, bestaat dé consument wel? Uiteraard niet maar net dat besef creëert meteen grote opportuniteiten voor de voedingsindustrie: gepersonaliseerde voeding, dat wordt het, op maat gemaakt voor het individu! Transparantie ten top gedreven... En natuurlijk alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt want zo leeft de perceptie nu eenmaal, dat wat de natuur ons biedt alleen maar gezond kan zijn. Ook ik zelf ben van oordeel dat gepersonaliseerde voeding, ondersteund met het enorme potentieel van sociale media een grote toekomst kan hebben. Alleen zal het met enkel perceptie niet lukken, want geloof me, een stevige wetenschappelijke onderbouw is geen overbodige luxe..."

 Op het programma staan onder andere:

  • Transparantie in de voedselketen door ir. Alexander Platteeuw (Certables)
  • Samenwerking Universiteit en industrie door prof. Benedikt Sas (Food2Know)
  • Nieuwe trends in suikervervanging door ir. Davy Van de Walle (UGent)
  • Het toekomstbeeld van de zeewiersector in Vlaanderen door dr. Benny Pycke (Sioen Industries)
  • Insecten voor voeding? door ir. Carl Coudron (Inagro) en ir. Ann Callens (Vives)

Intrafood:18

De beurs Intrafood:18 vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 06 september 2018 van 09u30 tot 17u30 in Kortrijk Xpo. De beurs wordt georganiseerd door Kortrijk Xpo Organizations, bekend van de voedingsbeurzen Tavola, Meat Expo, Broodway en Interpom I Primeurs

Lees ook
Solids Antwerpen maakt zich op voor 10e editie

Solids Antwerpen maakt zich op voor 10e editie

Ruim 100 exposanten hebben zich al ingeschreven voor de tiende editie van Solids Antwerpen op 17 en 18 oktober 2018 in Antwerp Expo. Beursorganisator Easyfairs verwacht over ruim vier maanden uit te komen op meer dan 140 exposanten. Onder de huidige inschrijvingen zijn bekende namen als AZO, Coperion, Dinnissen, J-Tec Material Handling, Lutze Conveying...

Succesvol debuut Vakbeurs Maintenance

Succesvol debuut Vakbeurs Maintenance

De eerste editie van Maintenance Gorinchem vond op 17, 18 en 19 april plaats. Ruim 2.000 bezoekers kwamen naar deze vakbeurs. Organisator Easyfairs spreekt van een succesvolle eerste editie in Nederland. Ook maakt Easyfairs de datum bekend van de tweede editie, namelijk 21, 22 en 23 april 2020 in Evenementenhal Gorinchem. “We hebben met deze eerste...

Supermarkten zetten kwaad bloed bij hun leveranciers

Supermarkten zetten kwaad bloed bij hun leveranciers

Supers dwingen hun leveranciers naar de bank en financieren hun expansie en vernieuwingen met gratis en ongedekt verkregen krediet. Bank en leverancier spelen het spelletje mee zolang de rente laag staat. Onderwijl is het wachten op aanbieders als Amazon en Picnic om de markt goed op zijn kop te zetten. Door Cécile Janssen - Foodlog Het Financieele...