Intrafood:18 is een vakbeurs voor de voedingsindustrie

11 juli 2018

Intrafood:18 is een vakbeurs over grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Dit jaar vindt deze beurs plaats op 5 en 6 september in Kortrijk Expo in België.

Leveranciers uit de voedingsindustrie

Sinds 2007 komen op Intrafood leveranciers uit de branche samen. Op de beurs komen allerlei aspecten van de voedingsindustrie aan bod: van grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten tot aanverwante diensten zoals know-how, technologie, loonwerk, laboratoria, consulting en onderzoekscentra.

Op de beurs staan meer dan 100 leveranciers. Deze exposanten tonen hun nieuwe en bestaande producten in de stands en vertellen bezoekers over creatieve en innovatieve oplossingen voor de samenstelling van hun producten. Er staan verschillende Nederlandse leveranciers, zoals Euroma, Verstegen en Koopmans Ingredients, op de beurs.

Programma

Naast de stands heeft de beurs ook een uitgebreid seminarprogramma. Dit programma is samengesteld door prof. dr. ir. Koen Dewettinck van de Universiteit Gent en de stuurgroep van Intrafood:18 samengesteld. Het thema is “De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?”.

Dewettinck: "We staan op een keerpunt, althans zo lijkt het. De perceptie weet je wel… Het klinkt als een boutade maar velen zijn er rotsvast van overtuigd: de consument weet wat hij wil en hij wil het nu! Alleen, bestaat dé consument wel? Uiteraard niet maar net dat besef creëert meteen grote opportuniteiten voor de voedingsindustrie: gepersonaliseerde voeding, dat wordt het, op maat gemaakt voor het individu! Transparantie ten top gedreven... En natuurlijk alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt want zo leeft de perceptie nu eenmaal, dat wat de natuur ons biedt alleen maar gezond kan zijn. Ook ik zelf ben van oordeel dat gepersonaliseerde voeding, ondersteund met het enorme potentieel van sociale media een grote toekomst kan hebben. Alleen zal het met enkel perceptie niet lukken, want geloof me, een stevige wetenschappelijke onderbouw is geen overbodige luxe..."

 Op het programma staan onder andere:

  • Transparantie in de voedselketen door ir. Alexander Platteeuw (Certables)
  • Samenwerking Universiteit en industrie door prof. Benedikt Sas (Food2Know)
  • Nieuwe trends in suikervervanging door ir. Davy Van de Walle (UGent)
  • Het toekomstbeeld van de zeewiersector in Vlaanderen door dr. Benny Pycke (Sioen Industries)
  • Insecten voor voeding? door ir. Carl Coudron (Inagro) en ir. Ann Callens (Vives)

Intrafood:18

De beurs Intrafood:18 vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 06 september 2018 van 09u30 tot 17u30 in Kortrijk Xpo. De beurs wordt georganiseerd door Kortrijk Xpo Organizations, bekend van de voedingsbeurzen Tavola, Meat Expo, Broodway en Interpom I Primeurs

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?