Joris Bijdendijk op nummer 1 in FavorFlav Food Top 100

FlavorFlav

Joris Bijdendijk staat op de eerste plaats van FavorFlav Food Top 100. Hij is de chef-kok van het RIJKS® en fervent bereider van onbekende producten zoals paardenvlees en geitenbok. Topnoteringen zijn er ook voor Yvette van Boven, Janny van der Heijden, Kipster Farm, Miljuschka Witzenhausen en Alain Caron.

FavorFlav Food Top 100

Hoofdredacteur van FavorFlav Marcus Polman en Ruben Nicolai namen de presentatie op zich. Onder de honderd genomineerden behoorden onder meer spraakmakende nieuwe concepten zoals ‘The Avocado Show’ en de ‘Vegan Junk Food Bar’ en opkomende of juist gevestigde chefs als Yvette van Boven, Alain Caron, Peter Lute (ARC, de Kruitfabriek) en Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (Breda, Guts & Glory). 

Polman: "De lijst is een eerbetoon aan iedereen die dit jaar een bijdrage heeft geleverd aan het verrijken van de eetcultuur in Nederland. De kwaliteit en het aanbod van eten in Nederland wordt elk jaar beter. Dat zie je terug in de diversiteit van namen op de lijst. Van vernieuwende horecaconcepten tot inspirerende chefs als Joris Bijdendijk die De Keuken van Lage Landen opnieuw wil uitvinden. Wat verder opvalt, is de populariteit van veganistisch eten en opvallend genoeg ook de groeiende aandacht voor het ‘betere vlees’, met name duurzaam vlees'.

Daarnaast heeft Marcus zijn eigen ‘vijf smaakmakers’; concepten en chef-koks die disruptief en tekenend zijn voor de foodtrends van dit en volgend jaar. Denk hierbij aan het Wagyu-koeienhuis van familie Vlaar, Kipster Farm, Joris Bijdendijk, De Lekkere Man en de Vegan Junk Food Bar.

FavorFlav

De FavorFlav Food Top 100 lijst wordt jaarlijks samengesteld door de redactie en de lezers van FavorFlav.com. De lijst bestaat uit bekende en minder bekende professionals op het gebied van eten en drinken die in 2017 een aantoonbare bijdrage hebben geleverd aan het promoten en verrijken van de eetcultuur en eetbewustzijn in Nederland. Dit resulteert in een bonte mix van chefs, foodproducenten, food ondernemers, restaurateurs, merkenbouwers en food start-ups. De lijst heeft als belangrijkste criterium: wat heeft deze persoon bijgedragen aan lekker en goed eten in Nederland.

Lees ook
Wie staan er in de FavorFlav Food top 100 2019?

Wie staan er in de FavorFlav Food top 100 2019?

Online foodmagazine FavorFlav presenteert op maandag 18 november de jaarlijkse FavorFlav Food Top 100. Op deze lijst staan mensen die bewezen bijdrage hebben geleverd als het gaat om het verrijken van de eetcultuur en -bewustzijn in Nederland.

Bekendmaking FavorFlav Food Top-100

Bekendmaking FavorFlav Food Top-100

Wie behoren dit jaar tot de ultieme culinaire ‘movers & shakers’ van Nederland? Maandag 20 november vindt in Hotel Arena in Amsterdam de bekendmaking plaats van FavorFlav Food Top-100. Er zijn genoeg kanshebbers: van spraakmakende nieuwe concepten zoals ‘The Avocado Show’ en de ‘Vegan Junk Food Bar’ tot opkomende of juist gevestigde chefs als Yvette...