KIM Nederland neemt failliet Isosystems over

KIM Nederland heeft het failliete Isosystems overgenomen. Het bedrijf, dat koel- en vriescellen bouwt voor onder meer de voedselverwerkende industrie, verwacht met de overname marktsegmenten uit te breiden, activiteiten te verbreden en het marktaandeel te verstevigen.

Dat meldt algemeen directeur Han Reinders van KIM (Koel Isolatie Maatschappij) Nederland. Hij ziet ook synergie en kennistoename, vooral bij de specialistische bouw in sectoren waar KIM Nederland minder actief is.

Isosystems

(Metaflex) Isosystems uit Doetinchem (30 medewerkers) ging eind november failliet. Het bedrijf ontwerpt en bouwt koel- en vriesruimtes voor bakkerijen, vlees- en visverwerkende bedrijven en de zuivelindustrie. Afnemers zijn onder meer Jeurgens Banket, Nutricia en Ekro.

Isosystems ontstond in 2011 toen het loskwam van moederbedrijf Metaflex in Aalten. Belangrijkste oorzaak van het faillissement zou een slecht begin na de verzelfstandiging geweest zijn.

KIM Nederland

KIM Nederland in Apeldoorn meldt specialist te zijn in isolatiesysteembouw en marktleider in de bouw van geconditioneerde ruimtes.

Het bedrijf bouwt en verbouwt koel- en vriescellen en overige geconditioneerde ruimtes in binnen- en buitenland voor bedrijven in de food, distributie en transport.

Afnemers zijn onder andere Jan Zandbergen, Heemskerk Fresh & easy en Van Rooi Meat. Voor logistiek dienstverlener Kloosterboer en Findus wordt op dit moment het grootste hoogbouwvrieshuis van Zweden gebouwd.

Hoe de integratie gaat plaatsvinden staat volgens Reinders nu nog open. “Hier komen we binnenkort op terug.” Wel meldt hij dat KIM Nederland juist wil investeren in mensen en kennis omdat dit het kapitaal van een onderneming is.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum.

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

Givaudan verkoopt Nederlandse kaasactiviteiten

De Zwitserse geur- en smaakstoffenproducent Givaudan verkoopt een deel van zijn Nederlandse kaasactiviteiten aan het Vlaams-Nederlandse bedrijf St. Paul. Daarmee komt de productie van bewerkte en geraspte kaas die Givaudan in 2017 verkreeg weer terug in Nederlandse handen. Givaudan kreeg de kaasactiviteiten in handen bij de overname van Vika BV in...