KIM Nederland neemt failliet Isosystems over

evmi-kim-nederland

KIM Nederland heeft het failliete Isosystems overgenomen. Het bedrijf, dat koel- en vriescellen bouwt voor onder meer de voedselverwerkende industrie, verwacht met de overname marktsegmenten uit te breiden, activiteiten te verbreden en het marktaandeel te verstevigen.

Dat meldt algemeen directeur Han Reinders van KIM (Koel Isolatie Maatschappij) Nederland. Hij ziet ook synergie en kennistoename, vooral bij de specialistische bouw in sectoren waar KIM Nederland minder actief is.

Isosystems

(Metaflex) Isosystems uit Doetinchem (30 medewerkers) ging eind november failliet. Het bedrijf ontwerpt en bouwt koel- en vriesruimtes voor bakkerijen, vlees- en visverwerkende bedrijven en de zuivelindustrie. Afnemers zijn onder meer Jeurgens Banket, Nutricia en Ekro.

Isosystems ontstond in 2011 toen het loskwam van moederbedrijf Metaflex in Aalten. Belangrijkste oorzaak van het faillissement zou een slecht begin na de verzelfstandiging geweest zijn.

KIM Nederland

KIM Nederland in Apeldoorn meldt specialist te zijn in isolatiesysteembouw en marktleider in de bouw van geconditioneerde ruimtes.

Het bedrijf bouwt en verbouwt koel- en vriescellen en overige geconditioneerde ruimtes in binnen- en buitenland voor bedrijven in de food, distributie en transport.

Afnemers zijn onder andere Jan Zandbergen, Heemskerk Fresh & easy en Van Rooi Meat. Voor logistiek dienstverlener Kloosterboer en Findus wordt op dit moment het grootste hoogbouwvrieshuis van Zweden gebouwd.

Hoe de integratie gaat plaatsvinden staat volgens Reinders nu nog open. “Hier komen we binnenkort op terug.” Wel meldt hij dat KIM Nederland juist wil investeren in mensen en kennis omdat dit het kapitaal van een onderneming is.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
DSM koopt Indiaas plastic

DSM koopt Indiaas plastic

Royal DSM heeft aangekondigd dat ze de Engineering Plastics-afdeling van het Indiase bedrijf SRF Ltd. over gaat nemen. Dat is te lezen op de website van DSM. SRF Ltd. is een bedrijf met een leidende rol in India op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van specialty materials. De Engineering Plastics-afdeling die...

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences breidt uit in Duitsland

Mérieux Nutrisciences neemt het Duitse Institut Kirchhoff Berlin over. Dat kondigde het bedrijf deze week aan. Institut Kirchhoff voert chemisch, fysisch, moleculair biologisch en microbiologisch onderzoek uit voor de voedingsmiddelenindustrie. Met de overname van Institut Kirchhoff Berlin breidt het Franse Mérieux zich verder uit op...

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero neemt koekjesafdeling van Kellogg over

Ferrero, producent van onder meer Nutella, staat op het punt de koekjesdivisie van Kellogg over te nemen. Nieuwssite CNBC meldt dat de deal bijna rond is. Ferrero betaalt 1,3 miljard dollar aan Kellogg voor de overname. De merken die ter overname werden aangeboden zijn Keebler, Famous Amos, en fruitsnack-merken. Kellogg gaat zich na de verkoop...