Lovechock neemt Raw Patisserie over

EVMI_Overname Raw Patisserie door Lovechock

Lovechock B.V. neemt per direct Raw Patisserie en hun handelsmerk Ridiculously Good over. Raw Patisserie werd begin juni failliet verklaard. Woensdag 27 juni tekende Franziska Rosario, Chief Happiness Director van Lovechock, hiervoor een contract bij de verantwoordelijke curator in Haarlem. Met de overname breidt Lovechock het chocolade-assortiment verder uit.

Dezelfde normen en waarden

Franziska Rosario, eigenaresse van Lovechock, verheugt zich zeer over het nieuwe merk binnen het productportfolio. Rosario: "De bedrijven hebben veel overeenkomsten en staan voor dezelfde normen en waarden. In het bijzonder natuurlijk de passie voor rauwe cacao en de vervaardiging van zo min mogelijk bewerkte producten met gebruik van natuurlijke ingrediënten." Beide bedrijven kopen de cacaobonen bij coöperatieven, zodat een eerlijke betaling aan de boeren kan worden gegarandeerd. En tot slot staan beide voor duurzaamheid. De verpakking is plasticvrij en kan volledig worden gecomposteerd.

In de komende weken ligt de focus op het verkrijgen van inzichten in de structuur, de organisatie en de processen van Raw Patisserie, zodat er gewerkt kan worden aan een herpositionering onder het dak van Lovechock. Voor de consument verandert er momenteel niets: alle Ridiculously Good-producten worden onder dezelfde naam en met de zelfde verkoopprijs aangeboden in de winkels.

Lovechock B.V.

Lovechock werd in 2009 uit liefde voor rauwe vegan voeding opgericht. Het assortiment bestaat uit chocoladebars, -tabletten en rocks (met chocolade omhulde noten en vruchten). Het bedrijf gebruikt biologische producten en natuurlijke zoetmiddelen zoals kokos bloesem nectar en dadels. De inkoop vindt plaats via het Direct Trade-principe bij de lokale coöperatieven, zodat een eerlijke betaling aan de boeren wordt gegarandeerd. Daarnaast zet het bedrijf zich ook in voor de bescherming van het milieu.

Raw Patisserie B.V.

Shemara Pijpers en Teun van Henten startten in 2014 de onderneming Raw Patisserie B.V. in Haarlem. Onder de naam Ridiculously Good maken zij bonbons omhult met een dikke laag rauwe chocolade. Hiervoor gebruiken ze biologisch verbouwde rauwe cacao, die per Direct Trade direct bij de coöperatieven wordt ingekocht.

Lees ook
Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group lanceert vernieuwde biologische vleesvervangers

Future Food Group start met het merk The Veggie Lovers voor hun biologische vleesvervangende producten. Tijdens Biofach van 26 tot 29 juli worden de vernieuwde producten van Future Food Group onder het merk geïntroduceerd.

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.