Marian Geluk: 'Ik vond onderzoek doen eigenlijk niet zo leuk'

marian-geluk-mark

Marian Geluk werkt inmiddels twee jaar als directeur voor de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). EVMI sprak haar in de week van haar jubileum over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de FNLI bij maatschappelijke kwesties. Op 1 mei vierde Marian Geluk haar tweejarig jubileum bij de FNLI. Hoewel, een feestje is er...
Lees ook
De branche in cijfers

De branche in cijfers

Dit najaar kwam branchevereniging FNLI met hun jaarlijkse monitor voor de levensmiddelenindustrie. Die laten een stabiele branche zien, maar wel een waarin de groei een klein beetje lijkt te haperen. Na een aantal jaar forse groei is de productie in de levensmiddelensector afgelopen jaar gestabiliseerd. In 2018 bedroeg de totale productiewaarde van...

Eerste FNLI-award gaat naar Suiker Unie

Eerste FNLI-award gaat naar Suiker Unie

Tijdens de jaarbijeenkomst van branchevereniging FNLI (Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie) op donderdag 10 oktober werd voor het eerst de FNLI-award uitgereikt. Uit drie genomineerden kreeg Ad Jansen van Suiker Unie uiteindelijk de prijs in handen vanwege het project ‘Onderweg op 100% eigen groen gas’. Jansen, stafmedewerker...

Wetenschappers ontwikkelen spread met 80% water

Wetenschappers ontwikkelen spread met 80% water

Wetenschappers van Cornell University hebben een spread ontwikkeld die grotendeels uit water bestaat. De laagcalorische botervervanger bestaat voor 80% uit water, met minuscule druppels melkvet en plantaardige olie. Een eetlepel bevat zo slechts 2,8 gram vet en zo’n 25 calorieën, terwijl een eetlepel gewone boter al snel 11 gram vet en 100...