Marian Geluk: 'Ik vond onderzoek doen eigenlijk niet zo leuk'

marian-geluk-mark

Marian Geluk werkt inmiddels twee jaar als directeur voor de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). EVMI sprak haar in de week van haar jubileum over innovatie, ervaringen in het buitenland en de rol van de FNLI bij maatschappelijke kwesties. Op 1 mei vierde Marian Geluk haar tweejarig jubileum bij de FNLI. Hoewel, een feestje is er...
Lees ook
Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Onderzoek naar alternatief voor conserverende werking suiker

Iedereen begrijpt dat zout en suiker meer functies hebben in een product dan alleen de smaak. Maar een functie die vaak wordt vergeten is dat zout en suiker de houdbaarheid van voedsel verbeteren. Hou je daar geen rekening mee, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Aan conserveringsmiddelen wil eigenlijk niemand meer, en dus zoeken...

Het preventieakkoord: reacties uit de branche

Het preventieakkoord: reacties uit de branche

Het Nationaal Preventieakkoord dat vorige week door staatssecretaris Paul Blokhuis werd gepresenteerd, moet Nederlanders gezonder maken. Blokhuis schiep hoge verwachtingen over zijn akkoord, maar de reacties zijn, zoals altijd, verdeeld. Een overzicht van de reacties uit de branche. Foodlog RIVM De doelen voor de aanpak van alcoholmisbruik en overgewicht...

Palmolie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is voor 88% duurzaam

Palmolie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is voor 88% duurzaam

In 2017 was 88 procent van de palmolie die door Nederlandse voedingsmiddelenproducenten werd verwerkt duurzaam. Dat melden de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil en de ontwikkelingsorganisatie Solidaridad in hun jaarrapportage. Van de palmolie die in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt, komt meer dan twee derde uit Zuidoost-Azië....