Microalgen als eiwitbron

Corbion

Voedingsmiddelen producent Nestlé gaat samen met het Nederlandse biotechnologieconcern Corbion op algen gebaseerde ingrediënten ontwikkelen voor de voedingsmiddelenindustrie. ‘We zijn micro-algen als een alternatieve bron voor eiwitten en micronutriënten actief aan het verkennen’, aldus Nestlé-CTO Stefan Palzer. ...
Lees ook
Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Met de ontwikkeling van plantaardige ‘bacon’ en een veganistisch alternatief voor kaas heeft Nestlé alle ingrediënten in huis voor een plantaardige spek- en kaasburger. Er ging flink wat onderzoek vooraf aan de veganistische plakjes kaas en bacon. Volgens Nestlé wordt de bacon knapperig en iets taaier wanneer je hem bakt,...

Voedseltrends op Anuga

Voedseltrends op Anuga

De inmiddels honderdjarige beurs Anuga in Keulen is een tweejaarlijks hoogtepunt waar honderden bedrijven hun nieuwe producten tonen. Die nieuwe producten bevestigen een aantal trends die al even spelen in de industrie, en laten zien in welke vorm die de komende jaren op de markt zouden kunnen verschijnen.

Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

Ook Vion gaat voor plantaardig met ME-AT

De verkoop van vleesvervangers groeit razendsnel, en steeds meer vleesproducenten proberen een graantje mee te pikken van deze nieuwe markt. Ook vleesgigant Vion komt nu met een plantaardig merk: ME-AT. De flexitariër: het is een nieuwe diersoort in consumentenland waar de grote vleesbedrijven wel een hapje van lusten. Zeker nu is gebleken dat...