Mild conserveren: alle technieken op een rij

conserveren-melk-shutterstock

Na een lange aanloopperiode krijgen milde conserveringstechnieken de laatste jaren echt voet aan de grond. Ze maken het mogelijk de smaak en geur van vers te verenigen met langere houdbaarheid zonder dat conserveringsmiddelen nodig zijn. In laboratoria en pilotplants staan alweer nieuwe technieken klaar. De trend richting (koel)verse gemaksvoeding...
Lees ook
NEN onderzoekt intrekking van norm voor aantonen nabesmetting in melkproducten

NEN onderzoekt intrekking van norm voor aantonen nabesmetting in melkproducten

Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) onderzoekt of de norm NEN 6821 ‘Gepasteuriseerde melk en vloeibare melkproducten - Aantonen van nabesmetting’ uit 2013 moet blijven bestaan. Een groot deel van de Nederlandse zuivelsector past deze niet meer toe. De werkgroep adviseert daarom om de norm in te trekken.

Melk en het immuunsysteem

Melk en het immuunsysteem

Melk bevat eiwitten die het jonge immuunsysteem kunnen ondersteunen. Maar juist die eiwitfuncties gaan verloren bij de verwerking tot babymelkpoeder. Aan de Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden wordt gezocht naar mildere manieren om melk te bewerken. Als ik één voedingsmiddel mee zou mogen nemen naar een onbewoond eiland, dan...

Europese subsidie voor innovatie RF-sterilisatie

Europese subsidie voor innovatie RF-sterilisatie

Verschillende duurzame initiatieven en innovaties op het gebied van voeding en gezondheid in Oost-Nederland hebben Europese subsidie ontvangen. De subsidie wordt verstrekt vanuit het Europese subsidieproject OP Oost, dat gericht is op de regionale ontwikkeling van Overijssel en Gelderland. RF-sterilisatie Zo heeft onder meer het samenwerkingsverband...