Mild conserveren: alle technieken op een rij

conserveren-melk-shutterstock

Na een lange aanloopperiode krijgen milde conserveringstechnieken de laatste jaren echt voet aan de grond. Ze maken het mogelijk de smaak en geur van vers te verenigen met langere houdbaarheid zonder dat conserveringsmiddelen nodig zijn. In laboratoria en pilotplants staan alweer nieuwe technieken klaar. De trend richting (koel)verse gemaksvoeding...
Lees ook
Top bv wil gesteriliseerde producten verbeteren

Top bv wil gesteriliseerde producten verbeteren

Wouter de Heij is de CEO van Top bv. Het bedrijf houdt zich bezig met productontwikkeling, procestechnologie en innovatie management voor de levensmiddelenindustrie. EVMI sprak met hem over onder andere het bedrijf Top bv en de grote ontwikkelingen in de levensmiddelenindustrie. Volgens De Heij zijn deze grote ontwikkelingen milde pasteurisatie en sterilisatie,...

TOP deelt strategie op het gebied van RF-sterilisatie op AnugaTec

TOP deelt strategie op het gebied van RF-sterilisatie op AnugaTec

TOP bv is aanwezig tijdens de Anuga FoodTec, die plaatsvindt van 20 tot en met 23 maart in Keulen. CEO Wouter de Heij van TOP bv deelt inzichten, strategieën en de status van de technologie op het gebied van sterilisatie met geïnteresseerden. De ontwikkeling van nieuwe RF-sterilisatietechnologie maakt dat de behoefte aan inzicht in de mogelijkheden...

Geen conserveermiddel in conserven, zegt Hak

Geen conserveermiddel in conserven, zegt Hak

‘Vers is beter’ is de algehele opvatting van Nederlandse consumenten. Zelfs diepvries kampt met een imagoprobleem. Conserven in blik en glas ook. Potjes zouden vol zitten met conserveringsmiddelen. Maar hoeveel zit er nou echt in? Foodlog zocht het uit en ging met HAK doperwtjes oogsten. Door Bianca van der Ha - Foodlog Ons onderzoek naar het conserveren...