Minder vlees op maandag voor ambtenaar

vet-eten315

Ambtenaren zullen in de bedrijfskantines op maandag vooral vegetarische maaltijden voorgeschoteld gaan krijgen. 4 ministeries volgen een Noors initiatief waarbij het leger al een jaar succesvol een maandag-met-minder-vlees houdt.

De ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie, Infrastructuur & Milieu en Sociale Zaken gaan 3 maanden lang elke maandag in de bedrijfskantines vooral vegetarische maaltijden serveren. Ze willen door meer aandacht te geven aan vegetarische maaltijden, bijdragen aan meer dierenwelzijn en duurzaamheid en aan de bewustwording ervan. Dat meldt het AD.

Dat betekent dat er op maandag voortaan meer keus is in vegetarische maaltijden en producten en minder keuze in hamburgers, ballen gehakt en kroketten.

Vlees en vis verdwijnen overigens niet helemaal van het menu. “Verplichten werkt averechts en levert alleen maar heftige reacties op”, vertelt Sebastiaan Aalst van Food Cabinet die het initiatief coördineert, in het AD. De bedoeling is juist om mensen meer te laten nadenken over duurzaamheid en meer keuze, ook in vegetarische producten, te bieden.

Lees ook:

‘Vleesvervanger mist voedingswaarde vlees' (15 augustus 2014)

Vegetarische Gehacktbal derde in smaakwedstrijd (15 oktober 2013) 

‘Smaakverschil vlees en vega vervaagt' (2 mei 2011)

Lapje vlees bij ministeries niet taboe (1 februari 2010)

Lees ook
Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...

De Vegetarische Slager levert vega-Whopper voor Burger King

De Vegetarische Slager levert vega-Whopper voor Burger King

Vanaf deze week verkoopt Burger King in heel Europa de Rebel Whopper, geleverd door De Vegetarische Slager (sinds 2018 eigendom van Unilever). De Nederlandse vleesvervangersproducent neemt hier de plaats in van het Amerikaanse Impossible Foods, wiens burger in Europa nog niet is goedgekeurd.

TAPP Coalitie: Helft van de Nederlanders is bereid om meer te betalen voor vlees

TAPP Coalitie: Helft van de Nederlanders is bereid om meer te betalen voor vlees

52 procent van de Nederlanders is bereid om meer te betalen voor vlees. Er zit wel een voorwaarde aan. De meerpijs moet een goede bestemming krijgen, zoals goedkopere groenten en fruit en steun aan de boeren. Dat blijkt uit onderzoek van TAPP Coalitie.