Minder vlees op maandag voor ambtenaar

vet-eten315

Ambtenaren zullen in de bedrijfskantines op maandag vooral vegetarische maaltijden voorgeschoteld gaan krijgen. 4 ministeries volgen een Noors initiatief waarbij het leger al een jaar succesvol een maandag-met-minder-vlees houdt.

De ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie, Infrastructuur & Milieu en Sociale Zaken gaan 3 maanden lang elke maandag in de bedrijfskantines vooral vegetarische maaltijden serveren. Ze willen door meer aandacht te geven aan vegetarische maaltijden, bijdragen aan meer dierenwelzijn en duurzaamheid en aan de bewustwording ervan. Dat meldt het AD.

Dat betekent dat er op maandag voortaan meer keus is in vegetarische maaltijden en producten en minder keuze in hamburgers, ballen gehakt en kroketten.

Vlees en vis verdwijnen overigens niet helemaal van het menu. “Verplichten werkt averechts en levert alleen maar heftige reacties op”, vertelt Sebastiaan Aalst van Food Cabinet die het initiatief coördineert, in het AD. De bedoeling is juist om mensen meer te laten nadenken over duurzaamheid en meer keuze, ook in vegetarische producten, te bieden.

Lees ook:

‘Vleesvervanger mist voedingswaarde vlees' (15 augustus 2014)

Vegetarische Gehacktbal derde in smaakwedstrijd (15 oktober 2013) 

‘Smaakverschil vlees en vega vervaagt' (2 mei 2011)

Lapje vlees bij ministeries niet taboe (1 februari 2010)

Lees ook
Vion brengt biologische lijn op de Duitse markt

Vion brengt biologische lijn op de Duitse markt

De populariteit van biologisch vlees in Duitsland neemt toe. In 2019 steeg het marktaandeel met 13,8 procent. Daarom brengt Vion haar biologische lijn 'Der Grüne Weg' op de Duitse markt. Het assortiment bestaat uit biologisch rund- en varkensvlees. Het merk is gebaseerd op Vions Nederlandse bio-merk De Groene Weg.

Moving Mountains komt met bloedende vegan burger en saucijs

Moving Mountains komt met bloedende vegan burger en saucijs

Na de introductie in Engeland, Australië en meerdere delen van Europa, zijn de burgers en saucijzen van vleesvervangerproducent Moving Mountains nu ook te koop in Nederland.

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Vion ziet kansen voor ongegaarde private label vleesvervangers: 'dit is er nu nog niet.'

Willem Cranenbroek heeft sinds kort de leiding over een nieuwe tak van vleesbedrijf Vion: ME-AT. Met het nieuwe initiatief zet Vion voor het eerst stappen op de markt voor vleesvervangers. ‘Ons team zit vol energie en grootse toekomstplannen.’ Cranenbroek heeft in zijn niet al te lange loopbaan al van flink wat managementfuncties geproefd...