Nergens daalt vleesconsumptie zo snel als in België

Vlees

Tussen 2012 en 2016 nam de vleesconsumptie per hoofd van de Belgische bevolking met 16,7 procent af. In geen enkel West-Europees land daalde de vleesconsumptie zó snel; in de hele EU wordt gemiddeld 1,4 procent minder vlees gegeten dan 4 jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft).

In België ligt de vleesconsumptie nu op 71 kilo per persoon. Nederland eet gemiddeld 79 kilo vlees per persoon, Duitsland 88 kilo en Frankrijk 91 kilo. Gemiddeld voor de hele EU ligt de vleesconsumptie op 86 kilo per persoon. "Het cijfer heeft betrekking op consumptievlees, industrieel verwerkt vlees en dierenvoer," schrijft De Standaard.

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Ter Groene Poorte start met nieuw label FOOD ACADEMY

Op woensdag 1 maart 2023 is in de voedingsschool Ter Groene Poorte de nieuwe FOOD ACADEMY van start gegaan. Met FOOD ACADEMY gaat Ter Groene Poorte opleidingen en masterclasses organiseren die zich specifiek richten op een geïnteresseerd (vak)publiek en foodies die willen bijblijven met trends die vandaag spelen. Ook bedrijven die specifieke opleidingen...

Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers

Deel consumenten haakt af bij duurdere vleesvervangers

Afgelopen week verschenen er verschillende berichten over de teruglopende verkopen van vleesvervangers. Is de hype rondom vleesvervangers voorbij? Ceel Elemans,Sector specialist Food, ING, reageert op dit nieuws met onderstaande bericht ‘Duurdere vleesvervangers minder in trek bij consument’.

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

Markt vleesvervangers blijft groeien in Nederland

De verkoop van vleesvervangers stokte afgelopen jaar. Volgens experts betekent dit niet dat Nederlanders geen interesse meer hebben in vleesvervangers en zij verwachten dat de markt gewoon door blijft groeien.