Nergens daalt vleesconsumptie zo snel als in België

Vlees

Tussen 2012 en 2016 nam de vleesconsumptie per hoofd van de Belgische bevolking met 16,7 procent af. In geen enkel West-Europees land daalde de vleesconsumptie zó snel; in de hele EU wordt gemiddeld 1,4 procent minder vlees gegeten dan 4 jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse onderzoeksbureau AMI (Agrarmarkt Informations-Gesellschaft).

In België ligt de vleesconsumptie nu op 71 kilo per persoon. Nederland eet gemiddeld 79 kilo vlees per persoon, Duitsland 88 kilo en Frankrijk 91 kilo. Gemiddeld voor de hele EU ligt de vleesconsumptie op 86 kilo per persoon. "Het cijfer heeft betrekking op consumptievlees, industrieel verwerkt vlees en dierenvoer," schrijft De Standaard.

Bron: Foodlog

Lees ook
‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

‘Vlees in winkels en restaurants mag duurder’

Een meerderheid van de Nederlanders steunt het verhogen van de prijs van dierlijke producten of gerechten, zo blijkt uit onderzoek dat Kieskompas uitvoerde in opdracht van ProVeg.

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

Minder vlees, maar meer whisky en zalm vanuit VK naar EU

In de eerste helft van dit jaar is er minder rundvlees naar de EU geëxporteerd, maar de export van whisky en zalm nam juist toe. Volgens de cijfers van de Britse Food & Drink Federation nam de totale export van eet- en drinkproducten met 16 procent af tot zo’n 4,9 miljard pond (circa 5,7 miljard euro). Dat is het laagste bedrag sinds...

WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

WUR: Heffing op vlees die teruggaat naar veehouder kan veehouderij verduurzamen

Moet er een heffing komen op vlees? De vraag komt regelmatig voorbij in het nieuws. Volgens Wageningen University and Research kan een heffing op vleesproducten die de overheid doorgeeft aan de veehouder de duurzaamheid bevorderen.