Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

EVMI_Meat technology

HAS Hogeschool biedt voor het eerst de online Engelstalige cursus ‘Meat technology in the Netherlands’ aan voor professionals uit de wereldwijde vleessector. De online cursus gaat van start in oktober 2018. HAS Hogeschool heeft meer dan 10 jaar ervaring in het geven van de cursus Vleestechnologie. De cursus wordt nu online en Engelstalig aangeboden zodat HAS Hogeschool de kennis en ervaring kan delen met professionals wereldwijd op een tijdstip en plaats die zij zelf het meest geschikt achten.

Meat technology in the Netherlands

Nederland is een van de grootste exportlanden van agro- en foodproducten. De vleeswerkende industrie beslaat 16 procent van de Nederlandse export en is daarmee een van de belangrijkste sectoren binnen de foodexport. De online cursus Meat technology in the Netherlands bestaat uit acht modules waarbij onder meer ingegaan wordt op vleestechnologie in algemene zin en op rund-, kip- en varkensvlees én vleesproducten specifiek. Ook trends en ontwikkelingen in de Nederlandse vleestechnologie worden uitgebreid besproken.

De cursus Meat technology in the Netherlands is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse vleesindustrie en meer inzicht wil verkrijgen in deze sector. Doordat de cursus Engelstalig is kunnen ook importbedrijven buiten Nederland kennis en kunde opdoen. Door afwisselende werkvormen krijgen deelnemers meer begrip van processen, soorten vlees en worden ze wegwijs gemaakt in de vleesindustrie.

HAS Hogeschool

De cursus heeft een eigen online omgeving, waardoor deelnemers zichzelf onafhankelijk van tijd en plaats kunnen ontwikkelen. De insteek van de cursus is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten. De online omgeving is zo ingericht dat interactie is met de docent en de mede-cursisten.

HAS Hogeschool is een hogeschool dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met twee vestigingen: in Den Bosch en Venlo. De instelling heeft 3800 voltijdstudenten. Daarnaast volgen 640 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies.

 
Lees ook
Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Minister Schouten beslist voor zomer over mobiele slachthuizen

Eind 2018 startte er een pilot met mobiele slachthuizen, ook wel Mobiele Dodings Unit genoemd. Dieren die niet getransporteerd kunnen worden, maar wel slachtwaardig zijn kunnen in deze unit gedood worden. De verdere verwerking vindt plaats in het slachthuis. Minister Carola Schouten heeft de kamer laten weten dat zij voor de zomer een sluit wil nemen...

Vion zet in op duurzaamheid

Vion zet in op duurzaamheid

In 2019 zette Vion met de strategie 'Building Balanced Chains' succesvol in op duurzaamheid. Daarnaast was 2019 in financiële zin een goed jaar, met goede marges in Europa en een toegenomen vraag in Azië. Dat staat in het jaarverslag van het bedrijf. In 2020 gaat Vion door met de 'Building Balanced Chains'-strategie, maar het bedrijf voorziet grote...

De creatieve oplossingen van food-studenten

De creatieve oplossingen van food-studenten

Het is een unieke beleving, de HAS Food Experience die de hogeschool in Den Bosch jaarlijks voor hun studenten organiseert. Voor een dag verandert de school in een grote beursvloer waar dit keer meer dan 230 vierdejaarsstudenten hun projecten presenteren aan bezoekers. Bovendien wordt een aantal projecten nog eens extra in het zonnetje gezet met een...