Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

EVMI_Meat technology

HAS Hogeschool biedt voor het eerst de online Engelstalige cursus ‘Meat technology in the Netherlands’ aan voor professionals uit de wereldwijde vleessector. De online cursus gaat van start in oktober 2018. HAS Hogeschool heeft meer dan 10 jaar ervaring in het geven van de cursus Vleestechnologie. De cursus wordt nu online en Engelstalig aangeboden zodat HAS Hogeschool de kennis en ervaring kan delen met professionals wereldwijd op een tijdstip en plaats die zij zelf het meest geschikt achten.

Meat technology in the Netherlands

Nederland is een van de grootste exportlanden van agro- en foodproducten. De vleeswerkende industrie beslaat 16 procent van de Nederlandse export en is daarmee een van de belangrijkste sectoren binnen de foodexport. De online cursus Meat technology in the Netherlands bestaat uit acht modules waarbij onder meer ingegaan wordt op vleestechnologie in algemene zin en op rund-, kip- en varkensvlees én vleesproducten specifiek. Ook trends en ontwikkelingen in de Nederlandse vleestechnologie worden uitgebreid besproken.

De cursus Meat technology in the Netherlands is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse vleesindustrie en meer inzicht wil verkrijgen in deze sector. Doordat de cursus Engelstalig is kunnen ook importbedrijven buiten Nederland kennis en kunde opdoen. Door afwisselende werkvormen krijgen deelnemers meer begrip van processen, soorten vlees en worden ze wegwijs gemaakt in de vleesindustrie.

HAS Hogeschool

De cursus heeft een eigen online omgeving, waardoor deelnemers zichzelf onafhankelijk van tijd en plaats kunnen ontwikkelen. De insteek van de cursus is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten. De online omgeving is zo ingericht dat interactie is met de docent en de mede-cursisten.

HAS Hogeschool is een hogeschool dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met twee vestigingen: in Den Bosch en Venlo. De instelling heeft 3800 voltijdstudenten. Daarnaast volgen 640 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies.

 
Lees ook
Voedingscentrum start campagne gericht op vleesverslindende mannen

Voedingscentrum start campagne gericht op vleesverslindende mannen

Het Voedingscentrum is een campagne gestart die mannen moet stimuleren minder vlees te eten. Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu, zo stelt de campagne ‘Er is meer dan vlees’. De campagne moedigt mannen aan hun vleesconsumptie te halveren. In de campagne worden peulvruchten,...

Nederlanders eten nog steeds niet minder vlees

Nederlanders eten nog steeds niet minder vlees

Het vleesverbruik in Nederland was in 2017 even hoog als in 2016. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 steeg de consumptie van vlees ten opzichte van het jaar ervoor. Sinds 2010 is de vleesconsumptie licht gedaald, maar tussen 2005 en 2010 is die juist gestegen, met een verbruikspiek van gemiddeld...

Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

Inval NVWA bij niet erkend slachthuis

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft een inval uitgevoerd bij een slachthuis in Gelderland. Vermoedelijk wordt er vlees verwerkt zonder de daarvoor benodigde papieren. Het bedrijf verkoopt het vlees vermoedelijk aan Chinese restaurants in Nederland. “Een bedrijf moet aan meerdere eisen voldoen om een erkenning te krijgen zodat...