Nieuwe online cursus ‘Meat technology in the Netherlands’

EVMI_Meat technology

HAS Hogeschool biedt voor het eerst de online Engelstalige cursus ‘Meat technology in the Netherlands’ aan voor professionals uit de wereldwijde vleessector. De online cursus gaat van start in oktober 2018. HAS Hogeschool heeft meer dan 10 jaar ervaring in het geven van de cursus Vleestechnologie. De cursus wordt nu online en Engelstalig aangeboden zodat HAS Hogeschool de kennis en ervaring kan delen met professionals wereldwijd op een tijdstip en plaats die zij zelf het meest geschikt achten.

Meat technology in the Netherlands

Nederland is een van de grootste exportlanden van agro- en foodproducten. De vleeswerkende industrie beslaat 16 procent van de Nederlandse export en is daarmee een van de belangrijkste sectoren binnen de foodexport. De online cursus Meat technology in the Netherlands bestaat uit acht modules waarbij onder meer ingegaan wordt op vleestechnologie in algemene zin en op rund-, kip- en varkensvlees én vleesproducten specifiek. Ook trends en ontwikkelingen in de Nederlandse vleestechnologie worden uitgebreid besproken.

De cursus Meat technology in the Netherlands is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Nederlandse vleesindustrie en meer inzicht wil verkrijgen in deze sector. Doordat de cursus Engelstalig is kunnen ook importbedrijven buiten Nederland kennis en kunde opdoen. Door afwisselende werkvormen krijgen deelnemers meer begrip van processen, soorten vlees en worden ze wegwijs gemaakt in de vleesindustrie.

HAS Hogeschool

De cursus heeft een eigen online omgeving, waardoor deelnemers zichzelf onafhankelijk van tijd en plaats kunnen ontwikkelen. De insteek van de cursus is praktisch en er wordt gebruikt gemaakt van verschillende werkvormen: van filmpjes en korte artikelen tot praktijkopdrachten. De online omgeving is zo ingericht dat interactie is met de docent en de mede-cursisten.

HAS Hogeschool is een hogeschool dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving met twee vestigingen: in Den Bosch en Venlo. De instelling heeft 3800 voltijdstudenten. Daarnaast volgen 640 cursisten verschillende bedrijfsopleidingen en is de instelling actief op het gebied van onderzoek en advies.

 
Lees ook
Mogelijk Listeria in vleesproducten Deen

Mogelijk Listeria in vleesproducten Deen

De Duitse biefstuk, Tartaar (XL) en diverse soorten Filet Americain van Deen Supermarkten zijn mogelijk besmet met listeria, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Consumptie kan maag- en darmklachten opleveren en schadelijk zijn voor de gezondheid. De voedselwaakhond stuurt daarom een veiligheidswaarschuwing uit. Kinderen,...

HAS Food Experience staat in de finale van EEPA awards

HAS Food Experience staat in de finale van EEPA awards

De HAS Food Experience van de HAS Hogeschool heeft het tot de finales gehaald van de Europese Awards voor ondernemerschapsbevordering (EEPA). Het project vertegenwoordigt Nederland in de categorie ‘supporting the the development of green markets and resource efficiency’. In de finale neemt HAS het op tegen nog twee andere projecten uit Portugal en Slowakije....

IFFI Masterclass: marketing en sales in de voedingsmiddelenindustrie

IFFI Masterclass: marketing en sales in de voedingsmiddelenindustrie

Ingredients For Food Innovators organiseert van 7 tot 9 november een masterclass Industrial Marketing & Sales 2.0. Een must voor iedere professional die te maken heeft met het op de markt brengen en verkopen van ingrediënten, halffabricaten en industriële eindproducten binnen de levensmiddelenindustrie. Drie keer per jaar organiseert het IFFI netwerk...