Ondernemersacademie Food van start

Ondernemersacademie Food

Een slager moet tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar slager. Naast een ambachtelijk vakspecialist, is een slager ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. Deze nieuwe opleiding combineert hbo-kennis met mbo-kunde.

Foodondernemer 2.0

De Ondernemersacademie wil de foodspeciaalzaak vers, met ambachtelijke producten op basis van vlees, behouden. De aantrekkende economie biedt volop mogelijkheden want de consument wil weer betalen voor de combinatie van gemak en beleving. Hiervoor zijn creatieve en innovatieve foodondernemers nodig: de Foodondernemer 2.0.

De Ondernemersacademie leidt op tot Foodondernemer 2.0 op. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen en de foodbranche maar ook zij-instromers kunnen hier terecht.

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden met 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt. Dit is afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties, bijvoorbeeld leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Na afloop hebben de nieuwe foodondernemers alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande ambachtelijke slagerij over te nemen en uit te bouwen. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau.

Ondernemersacademie Food

De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de KNS, Koninklijke Nederlandse Slagers. Op 1 september start de academie met 15-20 deelnemers.

Lees ook
De life cycle van je carrière

De life cycle van je carrière

De branche verandert razendsnel. Blijf je als werknemer stil zitten, dan loop je het risico om achterop te raken, zeggen Bert Den Uijl en Michiel Dekkers van DUPP Food Recruitment. Wat moet je doen om je carrière up to date te houden?

NVWA treft opnieuw sulfiet aan in vlees

NVWA treft opnieuw sulfiet aan in vlees

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft opnieuw sulfiet aangetroffen in vlees. NVWA onderzocht 42 vleesverwerkende bedrijven (voornamelijk slagerijen) waarvan bekend was dat zij sulfiet hadden afgenomen. Bij 50 procent van deze bedrijven troffen ze sulfiet aan in het vlees. Sulfiet geeft vlees een verse, rode kleur. Maar het toevoegen...

Rotterdamse markthal gaat foodopleiding huisvesten

Rotterdamse markthal gaat foodopleiding huisvesten

De Rotterdamse locatie van SVO vakopleiding food verhuist van de Schiekade naar de Markthal. De bekende Rotterdamse trekpleister moet een meer inspirerende omgeving zijn voor de studenten. De verschillende Rotterdamse opleidingen van SVO verhuizen in het najaar naar de nieuwe locatie in de Markthal, waaronder mbo-fastserviceopleidingen. Ook studenten...