Ondernemersacademie Food van start

Ondernemersacademie Food

Een slager moet tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar slager. Naast een ambachtelijk vakspecialist, is een slager ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. Deze nieuwe opleiding combineert hbo-kennis met mbo-kunde.

Foodondernemer 2.0

De Ondernemersacademie wil de foodspeciaalzaak vers, met ambachtelijke producten op basis van vlees, behouden. De aantrekkende economie biedt volop mogelijkheden want de consument wil weer betalen voor de combinatie van gemak en beleving. Hiervoor zijn creatieve en innovatieve foodondernemers nodig: de Foodondernemer 2.0.

De Ondernemersacademie leidt op tot Foodondernemer 2.0 op. De potentiële foodondernemers komen uit de omgeving van de huidige slagerijen en de foodbranche maar ook zij-instromers kunnen hier terecht.

Leertraject

De Ondernemersacademie Food biedt een integraal leertraject van 6 maanden met 3 maanden coaching. De opbouw is modulair: op diverse momenten kan worden ingestapt. Dit is afhankelijk van het instroomprofiel van de potentiële foodondernemer. Tijdens het leertraject wordt onder andere gewerkt op werkervaringsplekken binnen diverse organisaties, bijvoorbeeld leveranciers in de foodsector, ambachtelijke slagerijen en innovatiecentra in de food.

Na afloop hebben de nieuwe foodondernemers alle competenties om een nieuwe foodonderneming te starten of een bestaande ambachtelijke slagerij over te nemen en uit te bouwen. Met hbo-kennis en mbo-kunde op hoog niveau.

Ondernemersacademie Food

De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de KNS, Koninklijke Nederlandse Slagers. Op 1 september start de academie met 15-20 deelnemers.

Lees ook
'Mbo'ers zijn keihard nodig'

'Mbo'ers zijn keihard nodig'

Binnenkort opent de Food Innovation Academy de deuren in Vlaardingen. FrieslandCampina, Meneba, Royal Steensma en Verstegen voerden ruim vijf jaar geleden de eerste verkennende gesprekken voor de nieuwe food-opleiding. ‘Opleidingen misten een link met de praktijk op de werkvloer.’ FrieslandCampina was een van de drijvende krachten achter...

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

In Amsterdam leren geneeskundestudenten wel iets over gezonde voeding

Tijdens de opleiding geneeskunde komt het onderwerp gezonde voeding nauwelijks aan de orde. Reden voor de AMC/VUmc-tak van de landelijke Stichting Student en Voeding zelf een extra-curriculaire collegereeks op touw te zetten. Maar ook de AMC-locatie van het Amsterdam UMC blijkt niet stil te zitten en biedt het nieuwe keuzevak Diometer aan. Diometer...

Stress op de werkvloer door tekort aan technici

Stress op de werkvloer door tekort aan technici

Bij veel technische bedrijven is er sprake van drukte en stress op de werkvloer door kwantitatieve (37 procent) en kwalitatieve (31 procent) tekorten aan technici. Hierdoor staat ook de kwaliteit van werk onder druk. Daarnaast leiden de personeelstekorten tot een stagnerende groei van de organisatie. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer. “We moeten...