Ontwikkeling van medewerkers

hands

Technologische innovatie en het dreigende tekort aan medewerkers zijn twee ontwikkelingen die het werkveld van de voedingsmiddelenindustrie nu al bepalen. Die invloed zal de komende jaren steeds verder groeien. Hoe ga je daar als bedrijf mee om? Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) steunt voedingsmiddelenbedrijven hierbij. Ond...
Lees ook
Stress op de werkvloer door tekort aan technici

Stress op de werkvloer door tekort aan technici

Bij veel technische bedrijven is er sprake van drukte en stress op de werkvloer door kwantitatieve (37 procent) en kwalitatieve (31 procent) tekorten aan technici. Hierdoor staat ook de kwaliteit van werk onder druk. Daarnaast leiden de personeelstekorten tot een stagnerende groei van de organisatie. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer. “We moeten...

Digitaal voedsel

Digitaal voedsel

Er is iets vreemds gaande in de voedselindustrie. Digitalisering drijft de veranderingen en maakt dingen mogelijk die tot voor kort niet voor mogelijk werden gehouden. Anderzijds lijken consumenten steeds meer analoog voedsel te willen. Authentiek, ambachtelijk, zonder toevoegingen, diervriendelijk en bovenal ook duurzaam. Liefst natuurlijk tegen een...

Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Het AgriFoodTech Platform brengt jaarlijks alle feiten en cijfers van de agrifood sector in beeld. De Snapshot 2018 toont een dynamische sector. Deze jaarlijkse uitgave is op 24 mei beschikbaar gesteld, zowel in print als online. Voedingsmiddelenindustrie Uit de Snapshot blijkt dat het aantal bedrijven in de voedselverwerkende industrie in 2017 met...