Over smaak valt wel te twisten

klosse-interview

We weten veel te weinig over smaak. Onze kennis over bereidingswijzen holt achteruit. En met de schaalvergroting in de landbouw is in de afgelopen decennia ook nog de smaak van landbouwproducten achteruitgegaan. Dat betoogt smaakprofessor Peter Klosse. “We zijn met z’n allen voedselanalfabeet en dat vinden heel veel mensen prima.”...
Lees ook
‘Basissmaken gelinkt aan eigen hersencellen’

‘Basissmaken gelinkt aan eigen hersencellen’

Het brein heeft vermoedelijk gespecialiseerde hersencellen voor het waarnemen van elk van de vijf basissmaken. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Colombia University onder muizen. Tot nu toe werd er altijd van uit gegaan dat de verschillende smaaksensaties (zout, zoet, zuur, bitter en umami) op de tong door alle hersencellen konden worden waargenomen....

Nieuw assortiment smaakstoffen perzik

Nieuw assortiment smaakstoffen perzik

Aromaleverancier Sensient Flavors heeft de smaakprofielen van verschillende soorten perziken onder de loep genomen. Dat heeft geleid tot een nieuw assortiment van vier smaakstoffen. Gele perzik wordt gekarakteriseerd door de vlezige en sappige noten. Gele perzik heeft een smaakprofiel met een gebalanceerde zoet- en zuurheid. Witte perzik heeft subtiele...