Overname Dobla door Italiaans bedrijf

De Nederlandse chocolademaker Dobla is 2 oktober verkocht aan IRCA, een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië. Volgens het Financieel Dagblad hebben de Italianen er tussen de 150 en 200 miljoen Euro voor betaald.

Overname Dobla

Beide bedrijven hebben veel overeenkomsten en zien groeimogelijkheden. Dobla kan gebruik maken van het uitgebreide gecombineerde productaanbod, toegang tot IRCA’s geavanceerde R&D netwerk en route-tomarket voor nieuwe kanalen in de groeiende foodservicemarkt. IRCA kan profiteren van Dobla’s wereldwijde distributienetwerk en premium chocoladedecoraties-aanbod.

Arthur Dontje, grootaandeelhouder van Dobla: “Samen zal dit nieuwe bedrijf een onbetwistbare wereldleider in premium ingrediënten voor de banketbakkerij zijn. Deze transactie komt ten goede aan ons gecombineerde klantenbestand, aan wie het nieuwe bedrijf overal ter wereld een fullservice oplossing kan bieden. De nieuwe gecombineerde organisatie zal blijven profiteren van de sterke Dobla-merknaam voor premium chocoladedecoraties”.

Paolo Perego, CEO van IRCA: “Met de overname van Dobla zal IRCA zijn geografische aanwezigheid vergroten en de positie van het bedrijf aanzienlijk versterken voor verdere groei in Europa, de Verenigde Staten en wereldwijd”.

Dobla

Dobla werd opgericht in 1950. Het bedrijf uit Heerhugowaard is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties en realiseerde in 2017 een omzet van ruim €51 miljoen.

IRCA

De Nobili-familie richtte IRCA op in 1919. Het bedrijf is een toonaangevende Italiaanse en Europese B2Bproducent van chocolade en ingrediënten voor de banketbakkerij-, bakkerij- en horecamarkt dankzij een productportfolio samengesteld uit ongeveer 1,300 SKU’s die worden aangeboden aan industriële klanten, interne bakkerijen van hypermarkten en banketbakkers- en bakkerijwinkels. In 2014 betrad IRCA de markt voor ijs ingrediënten met het merk Joy Gelato.

Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...