Overzicht lezingen NVC

nvc

Ook het NVC het - Nederlands VerpakkingsCentrum - staat met een tweetal lezingen in het programma in de Brabanthallen in Den Bosch. Want voedsel en verpakken zijn relatief onlosmakelijk met elkaar verbonden. En verpakken is nu eenmaal, en eigenlijk altijd wel, een zeer actueel onderwerp.

Vlak na 13.00 uur begint Gabrielle van Benthem van Intertek Polychemlab met haar lezing ‘Europese regulatie voor het gebruik van recyclaat in voedselcontact­materialen.’ Het gebruik van recyclaat in voedselcontactmaterialen moet voldoen aan de Europese maatstaven. En waarom spelen NIAS-studies en risicobeoordeling­en een belangrijke rol in het garanderen van onze voedselveiligheid?

Gabrielle, Application Specialist Food Contact, heeft een MS-graad in wetenschappen en een enorme ervaring en kennis in polymeeronderzoek om innovatieve polymere materialen te ontwikkelen. Met behulp van haar kennis over voedsel­contactvoorschriften, is haar focus om klanten te ondersteunen met het nalevingsprogramma van hun producten.

Folie als barrière

De tweede lezing, getiteld ‘De barrièrefolie van de toekomst’ wordt gehouden door Rob Verhagen van de Oerlemans Packaging Group en start om half twee.

Rob is de Sustainability Director bij Oerlemans, dat met 8 productielocaties in Nederland een van de grootste folieblazers van de Benelux en voorloper op het gebied van duurzaamheid is. Rob heeft een Masters Degree in Food Science & Technology van de Universiteit van Wageningen.

Om voedsel te beschermen van allerlei externe factoren zijn er de afgelopen decennia barrièrefolies ontwikkeld om het product zo goed mogelijk te conserveren. Deze meerlaagse folies zijn echter niet altijd even goed te recyclen en daardoor wordt er steeds meer ingezet op monomaterialen. Hoe zorgen we ervoor dat het product in de toekomst goed geconserveerd blijft? Duurzaam verpakken in de praktijk – van externe trend naar interne strategie.

NVC

De vereniging het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) is de ketenvereniging in Nederland op het gebied van verpakken en verenigt bedrijven in de gehele keten van het verpakken van producten.

Het NVC behartigt de belangen van de verpakkingsindustrie direct of
indirect richting nationale en internationale overheden en wetgevende instanties en heeft contacten met de verschillende betrokken ministeries.

Het NVC ondersteunt medewerkers in bedrijven in de supply chain van verpakte producten over de hele wereld met een breed scala aan verpakkingsopleidingen, -cursussen en -workshops.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Holistisch' verenigd naar het jaar 2080

'Holistisch' verenigd naar het jaar 2080

Holistisch’ naar verpakken kijken en met een ‘open mind’ samenwerken, zo hebben ondernemingen de beste kans het jaar 2080 te halen.

Microplastics in voedselverpakkingen: Reëel risico of verwaarloosbare impact?

Microplastics in voedselverpakkingen: Reëel risico of verwaarloosbare impact?

We leren steeds meer over microplastics. En dan vooral waar we ze kunnen vinden. Een van die potentiële microplasticbronnen zijn plastic voedselverpakkingen. Krijgen we via deze verpakkingen ook microplastics binnen? En hoe erg is dat? De vragen zijn simpel, maar de antwoorden verre van. Dat heeft vooral te maken met de relatieve nieuwheid van...

FiliGrade wint Gouden Noot 2020

FiliGrade wint Gouden Noot 2020

Op 8 oktober maakte het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) de winnaar van de dertigste Gouden Noot bekend. Deze tweejaarlijkse wedstrijd beloont de meest innovatieve verpakkingen. De winnaar van dit jaar was FiliGrade. FiliGrade ontwikkelde een digitale codering voor verpakkingen. De jury stelt: “Deze innovatie betekent een doorbraak bij het...