PHW en SuperMeat willen kweekkip op de markt brengen

EVMI_Kip

De Duitse gevogelteproducent PHW en de lab-vlees startup SuperMeat gaan samenwerken. De bedrijven willen snel kweekkip op de markt brengen.

SuperMeat is een Israelisch bedrijf dat is gespecialiseerd in het kweken van vlees. Het laboratorium heeft slechts een paar cellen nodig om kippenvlees te produceren. Volgens Supermeat hoeven ze slechts een kleine biopsie bij een kip te doen om een grote hoeveelheid kippenvlees te produceren.

PHW vindt de activiteiten van SuperMeat zeer interessant. De kweekkip is volgens PHW diervriendelijk, duurzaam en 'eerlijk'. Ook ziet het bedrijf mogelijkheden om hun vegetarische assortiment uit te breiden. Daarom investeert PHW in SuperMeat en helpt het bedrijf bij de positionering op de Europese markt.

Lees ook
Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Migros Group, het grootste retailbedrijf van Zwitserland gaat investeren in de Israëlische kweekvleesproducent SuperMeat. Met deze samenwerking willen de bedrijven de productie en distributie van kweekvlees op commerciële schaal versnellen. Onderdeel van de overeenkomst is een investering van Migros in SuperMeat.

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Consument betaalt minder voor vleesvervangers dan voor vlees

Door de inflatie en hoge grondstofprijzen betalen consumenten nu meer voor vlees dan voor vleesvervangers. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die supermarktonderzoeker Questionmark in opdracht van ProVeg op een rij heeft gezet.

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable produceert varkens- en rundvlees op basis van één dierlijke cel. 20 juli presenteerde de kweekvleesproducent de eerste beelden van een worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees. Meatable verwacht dit product in 2025 op de markt te kunnen brengen.