PHW en SuperMeat willen kweekkip op de markt brengen

EVMI_Kip

De Duitse gevogelteproducent PHW en de lab-vlees startup SuperMeat gaan samenwerken. De bedrijven willen snel kweekkip op de markt brengen.

SuperMeat is een Israelisch bedrijf dat is gespecialiseerd in het kweken van vlees. Het laboratorium heeft slechts een paar cellen nodig om kippenvlees te produceren. Volgens Supermeat hoeven ze slechts een kleine biopsie bij een kip te doen om een grote hoeveelheid kippenvlees te produceren.

PHW vindt de activiteiten van SuperMeat zeer interessant. De kweekkip is volgens PHW diervriendelijk, duurzaam en 'eerlijk'. Ook ziet het bedrijf mogelijkheden om hun vegetarische assortiment uit te breiden. Daarom investeert PHW in SuperMeat en helpt het bedrijf bij de positionering op de Europese markt.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

Onderzoek naar mogelijkheden productie van duurzaam kweekvlees in Europa

RESPECTfarms gaat onderzoeken of het mogelijk is om op een duurzame manier vlees te produceren op boerderijen zonder daar dieren voor te doden. Met hulp en subsidie uit Europa en steun van verschillende partners wordt in januari 2023 gestart met een haalbaarheidsstudie.

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Worstenmerk Brandt & Levie start sharefunding voor meer duurzame worst

Het Amsterdamse biologische worstenmerk Brandt & Levie start een sharefunding campagne om haar internationale- en vegan groeiambities waar te maken. Het merk heeft als doel om ervoor te zorgen dat in 2028 de helft van de worst die in Noordwest-Europese huishoudens wordt gegeten verantwoord is.

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een samenwerking aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Gezamenlijk willen de bedrijven het ‘Future of Meat’-innovatiecentrum opzetten voor de ontwikkeling van hybride (kweek)vleesproducten.