Plus stapt over op 2 sterren rundvlees

Plus kiest voor rundvlees met 2 sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming. Daarmee is het de eerste landelijke retailer in Nederland met een compleet 2 sterren rundvleesassortiment. De retailer gaat vlees verkopen van het ras Blonde d’Aquitaine.

Door de gesloten keten wordt gegarandeerd dat al het 2 sterren rundvlees gecertificeerd is voor dierenwelzijn. Ook is de kwaliteit van het vlees constant en de herkomst inzichtelijk, meldt de retailer.

Plus heeft daarvoor op 21 oktober een convenant getekend met Bief Select en Neco/vandenBogaerde.

Dierenwelzijn

Vleesras Blonde d’Aquitaine komt van oorsprong uit Frankrijk. De kalveren worden op natuurlijke wijze geboren en blijven minimaal 5 maanden bij de moeder.

Vandaaruit worden ze vervoerd naar stierenmesterij Henk Broeders van Bief Select. “Hier verblijven ze in royale stallen met volop stro, frisse lucht en bewegingsvrijheid”, aldus Broeders.

De voeding wordt daar grotendeels zelf verbouwd. “De bespiering, smaak, kleur, malsheid en vetbedekking van het vlees is daardoor optimaal.”

'Verantwoorde keuze'

De stap van Plus om over te gaan naar 2 sterren rundvlees past in het beleid van de retailer om verantwoorde keuzes te maken. “Wij kiezen ervoor om de verantwoorde keuze voor de consument makkelijk te maken.”

Het 2 sterren rundvlees ligt vanaf 3 november in de helft van de Plus-supermarkten. Daarna komt het in fasen in alle Plus-supermarkten te liggen.

De overstap op 2 sterren rundvlees heeft geen gevolgen voor de prijs in de winkel. De verkooprijs blijft namelijk gelijk.

Lees ook:

Beter Leven Week van start (21 oktober 2014)

Plus over op éénsterrenvlees (30 augustus 2012)

Lees ook
Vraag en aanbod duurzame voeding neemt toe

Vraag en aanbod duurzame voeding neemt toe

De populariteit van voedsel met een duurzaamheidskeurmerk neemt toe. Niet alleen kozen in 2019 meer consumenten voor deze producten. Ook nam het aanbod toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse Monitor Duurzaam Voedsel, die minster Schouten 17 november naar de Tweede Kamer stuurde.

De machine  achter de bakker

De machine achter de bakker

Ook bakkerijen, zelfs ambachtelijke, innoveren en verduurzamen. Grotendeels door de aanschaf van nieuwe bakmachines. Automatisering, duurzaamheid en efficiency zijn de belangrijkste thema’s binnen de wereld van de bakkerijma-chines. Met minder handen toch een ambachtelijk en onderscheidend product maken, en het liefst de hele dag vers. De nieuwe...

BeFrank wil bananenrevolutie

BeFrank wil bananenrevolutie

Een revolutie in de bananenbranche, dat heeft BeFrank Bananen voor ogen. Dat kan alleen door bananen voor een eerlijke prijs te verkopen, waar de gehele keten van meeprofiteert. Want daar schort het nu aan, vindt initiatiefnemer Franklin Ginus. Dit gaat niet alleen ten koste van de mens, maar ook van het milieu. De huisvesting van BeFrank is in ieder...