RBK Group opent vestiging in Duitsland

EVMI_RBK Group_uitbreiding Duitsland

RBK Group gaat uitbreiden naar Duitsland. Het bedrijf richt per 1 juli 2018 RBK Automation GmbH op. Op deze manier gaat de RBK Group haar FOBIS® ERP software oplossingen aanbieden aan voedselproducerende bedrijven in Duitsland.

Paul Nass

In Nederland is RBK Group al bijna 40 jaar een begrip in de voedingsindustrie. Samen met Paul Nass, oud directeur van CSB-Systems, gaat het bedrijf nu de stap naar Duitsland maken. Nass heeft meer dan 25 jaar ervaring in de automatisering en de voedselindustrie. Hij zal vanuit het nieuwe kantoor in Kleve de software oplossingen gaan aanbieden op de Duitse markt.

FOBIS® ERP

De software FOBIS® ERP is een modern pakket waarin de facetten van hedendaagse bedrijfsadministratie voor voedingsmiddelenbedrijven ondersteund worden. Zo zijn er naast de standaard processen zoals inkoop- verkoop en voorraadbeheer uitgebreide logistieke aspecten als co-makership, F-trace en EDI terug te vinden in de diverse modules van FOBIS® ERP.

RBK Group

Sinds de oprichting in 1979 is de RBK Group actief in de voedingsmiddelenindustrie. RBK adviseert, ontwikkelt, automatiseert en bouwt innovatieve rendementsverhogende oplossingen specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie. De organisatie levert oplossingen op vier vakgebieden: Masterplanning & Logistiek, Proces-engineering & Informatisering, Gebouw & Infrastructuur en Milieu.

Lees ook

Digitaal professionaliseren

Plant Manager Peter heeft het be­grepen. Hun fabriek moet mee in de vaart der volkeren: digitaliseren, datagedreven gaan werken. Dát is wat Peter wil. Professionaliseren. Digi-professionaliseren noemt Peter het. Doen ze het niet, dan zal de fabriek het onherroepelijk afleggen tegen al die organisaties die wél op tijd de stap naar een centraal informatiesysteem hebben gemaakt.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.

FrieslandCampina wil Duitse consumentenmerken verkopen aan Unternehmensgruppe Theo Müller

FrieslandCampina wil Duitse consumentenmerken verkopen aan Unternehmensgruppe Theo Müller

FrieslandCampina wil onderdelen van zijn Duitse consumentenactiviteiten te verkopen aan de Duitse Unternehmensgruppe Theo Müller. Het gaat daarbij onder meer om het merk Landliebe en drie Duitse productievestigingen. De circa 1.000 medewerkers van FrieslandCampina Germany zijn over de voorgenomen verkoop geïnformeerd.