Ronald Lotgerink nieuwe CEO Vion

EVMI_Ronald_Lotgerink

Ronald Lotgerink volgt op 1 september Francis Kint op als nieuwe CEO van het vleesbedrijf. Lotgerink is de huidige CEO van voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group. Chairman Aldo van der Laan voorlopig de CEO-taken bij Zwanenburg waar.

Zwanenburg Food Group

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. In 1989 startte hij als financieel directeur (CFO) bij Zwanenberg Food Group. Hij werd in 2007 benoemd tot CEO. Aldo van der Laan: “Wij vinden het bijzonder spijtig dat Ronald Lotgerink ons gaat verlaten, maar gunnen hem deze mooie carrièrestap naar een van de grootste vleesondernemingen van Europa van harte. Ronald heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Zwanenberg Food Group in de bijna dertig jaar dat hij aan onze onderneming verbonden is geweest.”

Vion

Sinds 2014 is Lotgerink lid van de raad van commissarissen van Vion. Lotgerink: “Vion is voor mij een systeembedrijf binnen de vleesindustrie. Dat ik nu de kans krijg om CEO te worden, maakt me trots, ook omdat ik afkomstig ben uit een slagersfamilie. Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion: “Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast is hij lid van onze raad van commissarissen, wat hem in zijn nieuwe functie een voorsprong oplevert.”

Met de benoeming van de nieuwe CEO bestaat de raad van bestuur van Vion uit Ronald Lotgerink en CFO Joost Sliepenbeek. De benoeming tot CEO betekent dat Ronald Lotgerink terugtreedt als lid van de raad van commissarissen.

Lees ook:

Lees ook
Flexitariër eet nog steeds vlees

Flexitariër eet nog steeds vlees

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten.

Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.

Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Edwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group

Zwanenberg Food Group heeft Edwin van Veldhuizen per 1 juli 2020 benoemd tot commercieel directeur. Voor deze benoeming werkte Edwin van Veldhuizen als commercieel directeur bij Struik Foods Europe, de onderneming waarmee Zwanenberg op 13 maart 2020 fuseerde.