Ronald Lotgerink nieuwe CEO Vion

EVMI_Ronald_Lotgerink

Ronald Lotgerink volgt op 1 september Francis Kint op als nieuwe CEO van het vleesbedrijf. Lotgerink is de huidige CEO van voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group. Chairman Aldo van der Laan voorlopig de CEO-taken bij Zwanenburg waar.

Zwanenburg Food Group

Lotgerink begon zijn loopbaan bij KPMG. In 1989 startte hij als financieel directeur (CFO) bij Zwanenberg Food Group. Hij werd in 2007 benoemd tot CEO. Aldo van der Laan: “Wij vinden het bijzonder spijtig dat Ronald Lotgerink ons gaat verlaten, maar gunnen hem deze mooie carrièrestap naar een van de grootste vleesondernemingen van Europa van harte. Ronald heeft een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Zwanenberg Food Group in de bijna dertig jaar dat hij aan onze onderneming verbonden is geweest.”

Vion

Sinds 2014 is Lotgerink lid van de raad van commissarissen van Vion. Lotgerink: “Vion is voor mij een systeembedrijf binnen de vleesindustrie. Dat ik nu de kans krijg om CEO te worden, maakt me trots, ook omdat ik afkomstig ben uit een slagersfamilie. Vion beschikt over de juiste strategie om een duurzame toekomst binnen deze industrie op te bouwen en ik wil deze voortzetten en versterken.”

Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion: “Vion en de agrarische sector en voedingsindustrie zijn voor Ronald goede bekenden. Hij is zeer goed thuis in de uitdagingen van de internationale vleesmarkten en heeft uitgebreide ervaring met merkproducten, huismerken en de vleesverwerkende industrie. Daarnaast is hij lid van onze raad van commissarissen, wat hem in zijn nieuwe functie een voorsprong oplevert.”

Met de benoeming van de nieuwe CEO bestaat de raad van bestuur van Vion uit Ronald Lotgerink en CFO Joost Sliepenbeek. De benoeming tot CEO betekent dat Ronald Lotgerink terugtreedt als lid van de raad van commissarissen.

Lees ook:

Lees ook
Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Vion: '2021 was een turbulent jaar'

Vion: '2021 was een turbulent jaar'

Door moeilijke marktomstandigheden was 2021 een turbulent jaar voor Vion Food Group. Volgens het onlangs gepubliceerde jaarverslag daalde omzet met 6,2 procent naar 4,6 miljard euro en sloot Vion het jaar af met een verlies van 29 miljoen.

Zwanenberg Food Group gaat productielocatie Voorthuizen sluiten

Zwanenberg Food Group gaat productielocatie Voorthuizen sluiten

In 2023 wil Zwanenberg Food Group de productielocatie in Voorthuizen sluiten. De productie van knakworst en soepen vindt voortaan plaats in Oss, waar de productielijnen worden uitgebreid. Reden is de stijging van de productiekosten, zoals grondstoffen, energie en verpakkingen.