Rotterdammertjes-ijs voor Sophia Kinderziekenhuis

Rotterdammertjes-ijs

De Rotterdamse ijssalon De IJSmaker maakt deze zomer ijs met het snoepje Rotterdammertjes. Het resultaat? Rotterdammertjes-ijs dat smaakt – net zoals het snoepje –  naar citroen met een vleugje kaneel. Niet alleen is het ijsje lekker, het dient ook nog een goed doel. Voor elke bol die verkocht wordt, krijgen kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis een bol cadeau. De gehele opbrengst wordt daarnaast geschonken aan de Vrienden van Sophia voor de aanschaf van apparatuur voor Sophia TV.

Rotterdammertjes-ijs

De actie loopt van 13 juli t/m 27 juli. Het eerste Rotterdammertjes-ijsje wordt op vrijdag 13 juli om 12.00 uur bij de IJSmaker op de Witte de Withstraat 7A in ontvangst genomen door de Rotterdamse acteur en kinderboekenschrijver Joris Lutz. Voor Rotterdamse ondernemers en horeca die een steentje willen bijdragen aan deze actie, is het Rotterdammertjes-ijs ook in grote bakken verkrijgbaar.

De IJSmaker

Adnan Bourich, eigenaar van De IJSmaker: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe smaken en dit jaar ontstond het idee om Rotterdammertjes-ijs te maken en de inkomsten te schenken aan een mooi Rotterdams doel. We willen graag iets terugdoen voor de stad.”

Rotterdammertjes

Olaf Ouwerkerk, initiatiefnemer van de Rotterdammertjes, komt regelmatig bij De IJsmaker. Hij is “apetrots” dat er nu een speciale Rotterdammertjes-smaak tussen de verschillende ijsbakken prijkt. Dat we door deze samenwerking een prachtig doel als Sophia Kinderziekenhuis kunnen helpen, vind ik nog mooier.

Sophia Kinderziekenhuis

Vanuit de Vrienden van Sophia werd er direct enthousiast gereageerd op het ludieke initiatief. “Er is niets mooiers dan een stralende kinderlach. Veel kinderen in ons ziekenhuis hebben een vervelende tijd achter de rug en kunnen vrolijke afleiding in de vorm van een ijsje goed gebruiken. De totale opbrengst van deze actie draagt bij aan de aanschaf van nieuwe apparatuur voor Sophia TV, het televisiestation voor kinderen in het Erasmus MC-Sophia”, aldus Chrisjes Seijken, woordvoerder van Vrienden van Sophia.

Meer over
Lees ook
Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Tips Belastingdienst voor btw-verhoging

Na de Tweede kamer, is ook de Eerste Kamer akkoord met de btw-verhoging. Op 18 december stemden de Kamerleden met het voorstel in. Dit betekent dat het lage btw-tarief vanaf 1 januari van 6 procent naar 9 procent gaat. Deze tariefverhoging heeft gevolgen voor onder andere de administratie, de prijzen van goederen en diensten en...

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Ambachtelijke bakker maakt brood nog steeds te zout

Uit een meting van het Nederlands Bakkerij Centrum blijkt dat brood van de ambachtelijke bakker een stuk zouter is dan brood uit industriële bakkerijen. Gemiddeld zit het brood van ambachtelijke bakkers zelfs nog boven de wettelijke norm van maximaal 1,8 procent NaCl op de droge stof. Dat meldt het NVB. De meting werd uitgevoerd op 502 verschillende...

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

1 op de 13 ondernemers te laat met btw-aangifte

Ongeveer 140.000 ondernemingen misten afgelopen kwartaal de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Zij ontvangen een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct. Dat meld de Belastingdienst in een persbericht van 3 december. Veel ondernemers,...