Roze revolutie voor chocoladeliefhebbers

roze chocola

Voor het eerst in 80 jaar komt er een nieuwe soort chocola op de markt. De kleur is echt roze. Dat schrijft de Daily Mail. Na donkere, witte en melkchocola is dat nu de vierde variant.

Volgens de Belgisch-Zwitserse chocolademakers van Barry Callebaut komen aan de fabricage geen kunstmatige kleurstoffen te pas. De gebruikte cacaoboon heeft van zichzelf een frambozentint en smaakt "naar bessen”. Welke bessen precies vermeldt de fabrikant niet. Verder is de nieuwe delicatesse “niet bitter, niet melkig of zoet.”

Het heeft dertien jaar onderzoek gekost om deze roze traktatie te ontwikkelen. Deze week presenteerde het bedrijf de eerste roze brokjes in Sjanghai.

Bron: Foodlog

Lees ook
Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

Fins bedrijf Fazer onderzoekt cacao op basis van cellulaire landbouw

De Finse zoetwarenproducent Fazer werkt aan een onderzoek naar de mogelijkheden van cellulaire landbouw voor een duurzame productie van cacao. De producent vindt het belangrijk om alternatieven voor traditionele cacaoteelt te onderzoeken vanwege duurzaamheid, klimaatverandering en het welzijn van boeren en werknemers in de cacaoproductie.

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.

Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken stilgelegd na salmonellabesmetting bij Barry Callebaut

Verschillende chocoladefabrieken in België hebben (een deel van) hun productie stilgelegd uit voorzorg, nadat er een salmonellabesmetting werd vastgesteld bij Barry Callebaut. Deze fabrieken kregen mogelijk besmette chocolade van Barry Callebaut.