Skinverpakking voor hoge producten

6 oktober 2014

Reepack ontwikkelde een nieuwe techniek voor skinverpakken, de Skin-up verpakking. Ook producten die ver boven de tray uitsteken, kunnen met de ReeFlex 150 geseald worden. Dijkstra Vereenigde, dat Reepack in Nederland vertegenwoordigt, presenteerde de nieuwe technologie vorige week op de Macropak.

Door de nieuwe technologie kunnen ook hoge producten, die wel 40 millimeter boven de tray uitsteken, worden skinverpakt. De nieuwe techniek is bedoeld voor bijvoorbeeld kippenbouten, rollade, vis of een blok kaas. Ook zachtere producten als gegaard vlees of maaltijdcomponenten kunnen van een skinverpakking worden voorzien.

‘De klanten willen vernieuwen”, legt Anneke Werdmuller, productspecialist van de Machine Divisie van Dijkstra Vereenigde uit. Ze stelt dat de belangstelling voor skinverpakken groeit, bijvoorbeeld van bedrijven die wild verpakken.” Het product op de tray wordt mooi getoond. Ook bij vleesproducten is geen onderlegger nodig omdat de vleessappen opgesloten zitten en zich niet over de tray kunnen verplaatsen.

Voorrekken folie

Om de producten die boven de tray uittorenen te verpakken is iets dikkere folie nodig. De folie wordt voorgerekt, niet op een plaat, zoals normaal, maar door de folie met een vacuümpomp naar boven te trekken in een ‘kommetje’ in de verpakkingsmachine.

Als tray kan EPS gebruikt worden, maar ook PET of PP, afhankelijk van de wens van de klant.

Op de foto Anneke Werdmuller (rechts) en Melanie Breij van de Machine Divisie van Dijkstra Vereenigde, voor de ReeFlex 150.

Lees ook:

TenderPac sluit vleesvocht op in buisje (6 oktober 2014)

Altijd op de hoogte blijven?