Sodexo verzorgt duurzaam eten met *Origo

EVMI_Sodexo_Origo

De consument wil weten wat er op zijn of haar bord ligt. Waar komen de ingrediënten vandaan? Zijn deze duurzaam geproduceerd? Daarom introduceert Sodexo de service *Origo in Nederland. Bij deze service gaat het om duurzame gerechten gemaakt van lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Volgens Sophie Ottes, Service Developer bij het Food Platform van Sodexo, is *Origo al jaren een hit in Engeland. Ze gelooft dat *Origo ook in Nederland een succes wordt.

*Origo

De naam *Origo komt van ‘origin’, herkomst. De gerechten worden dan ook bereid met ingrediënten van lokale oorsprong. Ottes vertelt: “Zo hebben we recepturen met scarmoza en mozzarella van Buffelfarm Kelder BV uit Radewijk en de makreel en Schotse zalm worden gerookt door Frank’s Smoke House in Amsterdam. Zuivels in Heiloo maakt Bergens Blonde, een smeuïge witschimmelkaas. Door de lokaliteit verschilt het per locatie welke ingrediënten er worden gebruikt. Daarnaast werken we zo veel mogelijk met vrije-uitloopeieren en vlees, vis en gevogelte met een duurzaamheidslabel. Melk is per definitie Nederlandse weidemelk en we kiezen waar het kan voor biologisch.”

Seizoensgebonden

Naast lokale ingrediënten zijn de gerechten ook seizoensgebonden. Dus geen aardbeien in de winter maar wel knolgroenten en kolen. Ook worden er vergeten groenten,  zoals raapstelen, lamsoor en meiraap, gebruikt. Ook nieuwe dingen doen met bekende producten, zoals ‘spaghetti’ gemaakt van courgette, past binnen *Origo.

Duurzaamheid

Bij de service hoort ook Meat Less Monday. Die dag wordt er geen vlees geserveerd, tenzij een gast er specifiek naar vraagt. Bij *Origo worden zo veel mogelijk producten met een duurzaamheidslabel gebruikt, zoals MSC en ASC voor vis en het Beter Leven keurmerk voor vlees en gevogelte.

Voedselverspilling

Met *Origo werkt Sodexo ook aan het verminderen van afval en tegengaan van voedselverspilling. Restingrediënten worden niet zomaar weggegooid. Fruit gaat bijvoorbeeld in smoothies en van overgebleven brood worden croutons gemaakt. Ook is er aandacht voor afvalbeperking. Met de ‘Take One’ servettendispenser, pakt een gast automatisch maar één servet in plaats van een stapeltje. De servetten zijn bovendien gemaakt van gerecycled papier. Oude frituurolie wordt opgehaald en verwerkt tot biobrandstof. Tot slot is er de deelname aan de WasteLESS Week die meerdere keren per jaar plaatsvindt.

Sodexo

Sodexo werd opgericht in 1966 en is wereldwijd leider in services die de 'Quality of Life’ bevorderen. Het bedrijf is met 427.000 medewerkers actief in 80 landen.  Sodexo verzorgt in Nederland het volledige scala aan facilitaire diensten, waaronder cateringservices, voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen, zorginstellingen, hogescholen, universiteiten en offshore-installaties.

 
Lees ook
Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij Foodbanen.nu

Uitgeverij Agrio sluit zich aan bij het netwerk van Foodbanen.nu, de nieuwe vacaturesite gericht op food en agro. Hiermee groeit het bereik van Foodbanen.nu van 300.000 naar 500.000 professionals in food en agro en heeft de vacaturesite nu ook een groot bereik in het domein van de landbouw.

WNF: Nederland grote aanjager ontbossing

WNF: Nederland grote aanjager ontbossing

Nederland staat in de top 5 van Europese landen die bijdragen aan de wereldwijde ontbossing. Dat stelt het Wereld Natuurfonds in het rapport Stepping Up: The continuing impact of EU consumption on nature.

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Samen Tegen Voedselverspilling schrijft open brief aan informateur

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling heeft een open brief gestuurd naar informateur Tjeenk Willink en de onderhandelende partijen. Hiermee wil de stichting aandacht vragen voor voedselverspilling tijdens de onderhandelingen voor de nieuwe regering.