Stem op je favoriet voor de Gezonde Innovatie Awards

Beeld: Gezonde Innovatie Awards

Tot en met zondag 16 januari kun je stemmen op je favoriete innovaties voor de Gezonde Innovatie Awards, een complimentenprijs voor producten en initiatieven die bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Foodlog en FoodPersonality reiken de prijs uit. 

De vakjury, die uit verschillende disciplines bestaat, koos uit de aanmeldingen 39 genomineerden. Dit zijn producten en initiatieven van kleine startups tot grote gevestigde partijen, zoals de campagne Geef Kleur Door van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit, HAK’s Helpende Bord en het platform BewusterKoken. Stemmen kan ook op producten die een gezonder eetpatroon bevorderen, zoals vriesvers van Bonduelle en muesli van TastyBasics.

Foodlog en FoodPersonality willen met deze prijs een bijdrage leveren aan de transitie naar een gezondere voedselomgeving en reiken de award voor de tweede keer uit. Stemmen kan op gezondeinnovatie.com. Begin februari worden de winnaars bekendgemaakt.  

Lees ook
Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom

Ig Nobelprijs voor onderzoek naar bacteriën in kauwgom

Wat voor micro-organismen krioelen er in een propje op straat gegooide kauwgom? En hoe verschilt dat per land? De onderzoekers die dat uitzochten mochten begin september de Ig Nobelprijs voor ecologie in ontvangst nemen.

James Lind Prijs uitgereikt aan Iris Rijnaarts en Pol Grootswagers

James Lind Prijs uitgereikt aan Iris Rijnaarts en Pol Grootswagers

Onderzoekers Iris Rijnaarts en Pol Grootswagers hebben op 22 juni een James Lind Prijs in ontvangst mogen nemen, voor respectievelijk beste toepassing en beste onderzoek.

Gouden Windei 2020 voor Nutella Cups

Gouden Windei 2020 voor Nutella Cups

'Het meest misleidende product van 2020'. Die titel geven Nederlandse consumenten aan de Nutella Cups van Ferrero. Het product wint daarmee het Gouden Windei 2020 van organisatie foodwatch.