Stortelder nieuwe COO Pork van Vion Food

Frans Stortelder volgt Godert Tegelberg op als COO Pork van Vion Food. Met de voorgenomen benoeming van Stortelder wil het bedrijf de focus op valorisatie versterken, om zo de resultaten te verbeteren.

Stortelder (55) heeft zijn sporen binnen de vleessector al verdiend. Hij heeft zeker op het gebied van valorisatie mooie resultaten geboekt, meldt het concern, en daarom is hij de aangewezen persoon om dit project binnen Vion Food verder vorm te geven.

Bij valorisatie gaat het om een optimale verwaarding van de verwerkte dieren en het inspelen op marktbehoeften.

Betere afstemming

Door een betere afstemming van het grote aanbod op de wereldwijde marktvraag, met voor Vion open markten, zoals China, Amerika, Japan, Korea en Australië, verwacht het bedrijf de resultaten significant te kunnen verbeteren.

“Wij zijn als geen ander in staat om op basis van onze vleesexpertise en onze marktkennis het aanbod accurater en beter af te stemmen op de huidige en de verwachte vraag van de markt”, aldus interim CEO Tom Heidman.

Tegelberg blijft overigens in dienst van Vion Food. Hij gaat zich toeleggen op groepsbrede projecten inzake de exportmarkten en de verdere integratie met Duitsland.

Lees ook:

Lees ook
Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

Nieuwe COO Vion Business Unit Pork

Leon Cuypers is de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van de Business Unit Pork. Hij vervult deze functie sinds 1 september. Hij werkte daarvoor als Director Business Development bij Vion.

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion investeert miljoenen in oosten van Duitsland

Vion Food Group investeert miljoenen in Duitsland. De vleesproducent lanceert ‘Regio-Express’ in nieuwe deelstaten en breidt de vestiging in Thüringen uit.