Suikerbelasting wereldwijd: een blik op de effecten

suiker-unsplash

In Nederland is een belasting op suikerhoudende voedingsmiddelen al lang van de baan, maar op andere plekken in de wereld is de discussie rondom suikeraccijnzen nog volop aan de gang. Inmiddels heeft een flink aantal landen zo’n suikerbelasting ingevoerd en is er al enige data beschikbaar over de effectiviteit ervan. In 2015 en 2016 haalde h...
Lees ook
30% minder suiker in frisdrank in 2025

30% minder suiker in frisdrank in 2025

Nederlandse frisdrankproducenten hebben nieuwe doelstellingen vastgesteld voor de vermindering van calorieën in dranken. Dit hebben de frisdrankproducenten aangekondigd in het kader van het Nationaal Preventieakkoord. In 2020 moet een reductie van 25% behaald worden ten opzichte van 2012, en in 2025 30%. De vereniging Frisdranken, Waters en Sappen...

Vijftig procent minder suiker – Zo doet Inproba dat

Vijftig procent minder suiker – Zo doet Inproba dat

Het geheel of gedeeltelijk vervangen van suiker in voedingsmiddelen is een ingewikkeld proces. Daarnaast roept het vervangen van suiker vragen op bij de consument. Waar loop je als bedrijf tegenaan? EVMI vraagt het Leonie Kroes van Inproba. Steeds meer producenten vervangen suiker geheel of gedeeltelijk in hun producten. Zoals Inproba. Leonie Kroes...

Consumentenbond: Fabrikanten gebruiken veel meer suiker dan nodig

Consumentenbond: Fabrikanten gebruiken veel meer suiker dan nodig

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er grote verschillen zijn in de hoeveelheid toegevoegde suiker in vergelijkbare voedingsmiddelen. Zo stopt de ene fabrikant 7 suikerklontjes in zijn teriyaki woksaus en de ander maar 1,5. De Consumentenbond vindt dat veel fabrikanten een stuk minder scheutig kunnen zijn en wil dat de overheid de regie...