SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

SVO Vakopleiding

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar – net zoals vorig jaar – de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. Ook met haar fastservice-opleidingen behoudt SVO de derde plaats binnen het vakgebied Horeca. De opleidingen van SVO krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2018, dit betekent dat de opleidingen van SVO binnen het vakgebied Voeding en vers en het vakgebied Horeca tot de beste van Nederland horen.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) bracht 14 december de jaarlijkse Keuzegids MBO uit. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

Vakgebied Voeding en vers

Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied Voeding en vers wordt SVO gezien als beste opleider van Nederland van de in totaal acht aanbieders van opleidingen binnen dit vakgebied. Met name het schoolklimaat wordt door de studenten hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die genoemd worden zijn de docenten, de lessen, de begeleiding en de toetsing. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald.

Vakgebied Horeca

Op het vakgebied Horeca scoort SVO ook hoog: derde op een lijst van 35 aanbieders van horeca-opleidingen. Studenten beoordelen in dit vakgebied de fastservice-opleidingen van SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de toetsing en ook het schoolklimaat wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die de studenten van SVO noemen zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 80 behaald.

SVO staat dit jaar – net zoals vorig jaar – op de zevende plek van de ranglijst van 68 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakcolleges’ neemt SVO de zesde plek in van de veertien vakscholen. Bovenstaande gegevens komen uit de Keuzegids MBO 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Voor meer informatie: www.keuzegids.nl.

Over SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van Entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op verschillende locaties voltijd mbo-opleidingen aan.

Lees ook
Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Foodvakdag: nieuw vakevenement van EVMI voor retailers in food

Hoe blijf je met je winkel winstgevend? Hoe haal je het beste uit je personeel? Over 4 jaar ga ik met pensioen, hoe regel ik mijn bedrijfsovername? Hoe kan ik slim inkopen? Wat is het beste kassasysteem? Vragen waar foodretailers allemaal mee te maken krijgen. Alea Publishers organiseert op maandag 8 juni de Foodvakdag, een nieuw overkoepeld vakevenement...

VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

VISwijzer opgenomen in nieuw EKO/Green Key-keurmerk

Green Key en Stichting EKO-keurmerk zijn tot een gecombineerd keurmerk gekomen voor horecaondernemingen. In dit nieuwe EKO/Green Key-label is ook de VISwijzer meegenomen. Onlangs kreeg Gasterij Wasven in Eindhoven als eerste dit keurmerk uitgereikt tijdens een horeca-netwerklunch.

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Horecava en HorecaNetwerk.nl lanceren nieuw online platform

Uit onderzoek van de Horecava blijkt dat de bezoekers van de beurs grote behoefte hebben aan informatie. Zoals informatie over leveranciers en producten, trends en ontwikkelingen, maar ook tips en kennis om de bedrijfsvoering te verbeteren. Daarom lanceert de vakbeurs samen met Horecanetwerk een nieuw online platform. De introductie vindt plaats in...