SVO nummer 1 opleider op vakgebied Voeding en vers

SVO Vakopleiding

SVO vakopleiding food, mbo-opleider in de foodbranche, is dit jaar – net zoals vorig jaar – de beste mbo-opleider binnen het vakgebied Voeding en vers. Ook met haar fastservice-opleidingen behoudt SVO de derde plaats binnen het vakgebied Horeca. De opleidingen van SVO krijgen het kwaliteitszegel Topopleiding 2018, dit betekent dat de opleidingen van SVO binnen het vakgebied Voeding en vers en het vakgebied Horeca tot de beste van Nederland horen.

Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) bracht 14 december de jaarlijkse Keuzegids MBO uit. Deze gids bevat een uitgebreid overzicht van de Nederlandse mbo-opleidingen en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen.

Vakgebied Voeding en vers

Per vakgebied geeft de Keuzegids een overzicht van de kwaliteit van de mbo-opleiders. Op het vakgebied Voeding en vers wordt SVO gezien als beste opleider van Nederland van de in totaal acht aanbieders van opleidingen binnen dit vakgebied. Met name het schoolklimaat wordt door de studenten hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die genoemd worden zijn de docenten, de lessen, de begeleiding en de toetsing. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 75 behaald.

Vakgebied Horeca

Op het vakgebied Horeca scoort SVO ook hoog: derde op een lijst van 35 aanbieders van horeca-opleidingen. Studenten beoordelen in dit vakgebied de fastservice-opleidingen van SVO hoger dan gemiddeld voor wat betreft de toetsing en ook het schoolklimaat wordt als hoger dan gemiddeld beoordeeld. Andere positieve punten die de studenten van SVO noemen zijn de docenten, de lessen en de begeleiding. In dit vakgebied heeft SVO een totaalscore van 80 behaald.

SVO staat dit jaar – net zoals vorig jaar – op de zevende plek van de ranglijst van 68 erkende mbo-opleiders. In de categorie ‘Vakcolleges’ neemt SVO de zesde plek in van de veertien vakscholen. Bovenstaande gegevens komen uit de Keuzegids MBO 2018, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). Voor meer informatie: www.keuzegids.nl.

Over SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van Entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen. Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op verschillende locaties voltijd mbo-opleidingen aan.

Lees ook
Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Heineken verhoogt bierprijs voor horeca met 5,8%

Per 1 augustus verhoogt Heineken de bierprijs. De horeca betaalt dan gemiddeld 5,8% meer voor de inkoop. Ook in de supermarkt stijgen de prijzen van het bier en andere dranken van Heineken.

Gemiddeld vier scholen binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie

Gemiddeld vier scholen binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie

Er zijn gemiddeld vier scholen te vinden binnen 1 kilometer van elke fastfoodlocatie, blijkt uit een onderzoek van RetailSonar naar fastfoodlocaties in Nederland. Ook telt Amsterdam twee keer zoveel fastfoodlocaties per inwoner als Den Haag en telt Nederland ruim 1.900 fastfoodrestaurants in totaal.

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

Transitie naar gezonder en duurzamer voedselaanbod noodzakelijk

De voedingsindustrie moet veranderen en met een duurzamer en gezonder aanbod komen. Daarvoor pleit keynote speaker Jaap Seidell tijdens zijn lezing op de tweede dag van Food Technology. “We hebben ons kapot geïnnoveerd aan producten voor kinderen, maar het zijn allemaal producten die ze eigenlijk niet zouden moeten eten.”