Unilever en Zwanenberg Food Group bundelen krachten

Zwanenberg - Unilever

Unilever wil een strategische samenwerking aangaan met Zwanenberg Food Group. Dit betekent dat Unilever haar vlees-, saus- en soepfabriek in Oss verkoopt aan Zwanenberg Food Group. Zwanenberg wil een volume van circa 18.000 ton van haar vleesconservenproductie in 2019 overplaatsen naar deze fabriek. Hiermee groeit het geproduceerde vleesvolume in de fabriek met 50 procent. De werkgelegenheid zal toenemen met 20 procent.

Strategische samenwerking

Door de strategische samenwerking kan Unox gebruik maken van de sterke innovatiekracht van Zwanenberg op het gebied van vlees-, vegetarische- en snackproducten. Unox kan verder inspelen op de huidige trends. En moet zorgen voor verdere groei van het Unox-merk.

Naast de producten van Unox worden in de fabriek in Oss ook producten van de merken Bertolli en Knorr gemaakt. Alle merken en recepten blijven eigendom van Unilever en Unilever blijft verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van de merken. Zwanenberg neemt de productie voor haar rekening. Door deze samenwerking wordt de fabriek in Oss de grootste in het Zwanenberg Food Group-netwerk.

De verkoop van de fabriek betekent voor de huidige 325 medewerkers van Unilever in Oss dat zij allen overgaan naar Zwanenberg Food Group. De transactie wordt voor goedkeuring aan de Autoriteit Consument en Markt voorgelegd en ter advisering aan de ondernemingsraden van Unilever en Zwanenberg Food Group.

Lees ook:

   
Lees ook
Flexitariër eet nog steeds vlees

Flexitariër eet nog steeds vlees

De afgelopen 10 jaar groeide het aantal flexitariërs in Nederland. Van 14 procent in 2011 naar 43 procent in 2019. De vleesconsumptie laat een ander beeld zien. Nederlanders gingen 2 kilo minder vlees eten.

Corona doet Unilever geen pijn

Corona doet Unilever geen pijn

De verschillende takken van Unilever houden elkaar de eerste helft van 2020 in balans met winst en verlies. Unilever maakte samen met de halfjaarcijfers bekend om het grootste deel van de theedivisie te verkopen.

Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

Vrieshuizen nog steeds vol friet en vlees

De koel- en vrieshuizen in Nederland liggen nog altijd vol met vooral frites en vlees. Dat signaleert de Rabobank. De bank verwacht niet dat dit snel zal afnemen.